Δόβελος: “Ιδού το πλάνο για την ΠΑΕ Ηρακλής”

Ένας από τους ανθρώπους που ηγείται της νέας προσπάθειας που γίνεται στον Ηρακλή, υπό την σκέπη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Ημίθεος Συμμετοχών” είναι και ο Γιάννης Δόβελος. Ο τελευταίος γεννήθηκε το 1955 στην Θεσσαλονίκης, από φτωχή οικογένεια που δεν ήθελε με τίποτα να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Προτιμούσε τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αρχικά, σκέφτηκε να γίνει καθηγητής και να ανοίξει δικό του φροντιστήριο, στόχος που δεν υλοιποιήθηκε με αποτέλεσμα να στραφεί στα Οικονομικά και συγκεκριμένα στο τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Με τα κοινά των φοροτεχνικών της Θεσσαλονίκης ο κ. Δόβελος ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1997, όταν εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ένωσης, της οποίας είναι πρόεδρος από το 2001, ενώ επίσης, είναι πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Θεσσαλονίκης, μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ υπήρξε και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, διετέλεσε για έξι χρόνια γενικός γραμματέας και για μια διετία πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε καθηγητής Διαιτησίας.

Το 1994, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ντίνου Κοσμόπουλου, με τον οποίο μάλιστα τους συνέδεε μια κοινή αγάπη. Ο Ηρακλής, τον οποίο σήμερα καλείται να υπηρετήσει αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο. Ο Γιάννης Δόβελος, μιλά στο Thessports και αναλύει το πλάνο βάση του οποίου θα κινηθεί η νέα προσπάθεια ανάληψης διοίκησης για τους “κυανόλευκους”.

“Οι Ηρακλειδείς που πηγαίνουν στο γήπεδο και παρακολουθούν την ομάδα, αποφάσισαν να βοηθήσουν, γιατί αντιλήφθηκαν ότι η νυν διοίκηση, δεν έχει την δυνατότητα να το κάνει. Και αυτό γιατί στερείται κεφαλαίων, δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει βασικές ανάγκες και ως εκ τούτου η ομάδα έχει πρόβλημα. Ήδη κάποια από αυτά είναι ορατά παρά τις όποιες…ενέσεις από χορηγούς ή φίλους του συλλόγου.

Αυτή η ομάδα λοιπόν συνήλθε αυτοβούλως τρεις φορές και κλήθηκα κι εγώ ως φίλαθλος του Ηρακλή, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία “Ημίθεος Συμμετοχών” τόνισε αρχικά ο κ. Δόβελος και πρόσθεσε: “Τα χρήματα που θα μπουν άμεσα, θα είναι χρήματα που θα διατεθούν ώστε να τρέξει η ομάδα μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, ώστε να φτάσει στον βασικό της στόχο που είναι η άνοδος στην Σούπερλίγκα. Εάν συμβεί αυτό, θα ξαναβάλουμε χρήματα, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, προσδωκόντας ότι τα έσοδα θα είναι διασκελισμένα με τα έξοδα. Να μην απλώσουμε δηλαδή τα πόδια μας, πέρα από το πάπλωμα. Αυτή τη στιγμή, όσου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, θα βάλουν από 5.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να μαζευτεί το ποσό των 200.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Δεν θα βοηθούσε σε τίποτα αυτή τη στιγμή να αγοράσουμε τις μετοχές, γιατί εμείς πρώτα θέλουμε να βοηθήσουμε την εταιρία. Ο κ. Παπαδόπουλος όπως μου έχουν πει, συμφωνεί ώστε να παραμείνει πρόεδρος, αλλά χωρίς αρμοδιότητες. Απλά σαν διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος θα υπογράφει. Στο πλαίσιο αυτό, θα κάνουμε μια γραπτή συμφωνία για την παραχώρηση του μάνατζμεντ, αλλά την ευθύνη απέναντι στο νόμο θα εξακολουθεί να την έχει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα είναι γνώστης των ενεργειών, αλλά ούτε χρήματα θα διαχειρίζεται, ούτε αποφάσεις θα παίρνει. Αυτά θα τα κάνει η επιτροπή”.

Αναφορικά για το πότε θα είναι όλα έτοιμα, ο Γιάννης Δόβελος είπε: “Τώρα το καταστατικό το ετοιμάζουμε, αλλά μεσολαβεί ένα τριήμερο καθώς και ο αγώνας με την Κέρκυρα. Από την Τρίτη, θα αρχίσουν όλα να κινούνται έτσι ώστε να μαζέψουμε τα χρήματα. Σήμερα πάντως στις 15.00, υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού, για να υπάρξει μια επαφή με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες ώστε να ενημερωθούν για το τι ακριβώς γίνεται”.

Σχετικά με το πως ο ίδιος πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το ζήτημα υπογράμμισε: “Με κάλεσαν ως Ηρακληδέα και δεν το σκέφτηκα πολύ. Μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και με τις όποιες δυνάμεις έχω, ώστε να στηθεί όλο αυτό το εγχείρημα, να το περιφρουρήσουμε και ο κόσμος να ξέρει τι κάνουμε. Πάμε να δώσουμε μια τονωτική ένεση στον Ηρακλή με τον οβολό μας, ώστε να τρέξουν κάποια πράγματα μέχρι το τέλος της σεζόν και να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Ελπίζουμε ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει σχηματοποιηθεί αυτή η νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία πρέπει να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλλα του νόμου”.

Και κατέληξε λέγοντας πως…”θέλουμε την βοήθεια του κόσμου, σ’ ότι αφορά την συμμετοχή στα εισιτήρια. Περιμένουμε άμεση βοήθεια αρχικά στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ζάκυνθο, ώστε να βγάλουμε τουλάχιστο το λειτουργικό κόστος των αγώνων και από εκεί και πέρα βέβαια, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή και στους αγώνες των πλέι-οφ εφόσον καταφέρουμε να μπούμε σε αυτούς”.