Οι παίκτες τιμωρούν τον εαυτό τους

Οι -μια φορά κι έναν καιρό- πανίσχυροι Μαγυάροι ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και 2-3 δεκαετίες, τώρα θεώρησαν πως ήταν η χρυσή ευκαιρία, με δύο ομάδες να προκρίνονται απευθείας και μία να πηγαίνει στα μπαράζ, να προκριθούν στο Euro 2016 της Γαλλίας, αλλά στην πρεμιέρα των προκριματικών, κατάφεραν να χάσουν μέσα στη Βουδαπέστη από την Βόρεια Ιρλανδία με 1-2…

Οι Ούγγροι διεθνείς αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον εαυτό τους και να πληρώσουν από την τσέπη τους τα εισιτήρια, που θα δοθούν σε Ούγγρους φιλάθλους για το μεγάλο παιχνίδι Ρουμανία – Ουγγαρία που ακολουθεί.

Στο γειτονικό ντέρμπι, θα ταξιδέψουν 1.200 Ούγγροι και τα εισιτήρια, που κοστίζουν συνολικά 5.800 ευρώ θα τα πληρώσουν οι παίκτες της Ουγγαρίας. Στον καθένα, αναλογούν 322 ευρώ…

Το ποσό δεν είναι μεγάλο, είναι ωστόσο μια συμβολική κίνηση των Ούγγρων για να εξιλεωθούν για την ήττα από την Βόρεια Ιρλανδία.

Μετά την ήττα αυτή, αποχώρησε από τον πάγκο της Ουγγαρίας ο Ατίλα Πίντερ, στη θέση του έμεινε ως υπηρεσιακός ο Παλ Νταρντάι, ο οποίος πήρε το χρίσμα για τους επόμενους τρεις αγώνες.