Αντιδράσεις για τον ορισμό Σιδηρόπουλου – Τι λένε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Μπαλτάκος

Η απόφαση του Στιβ Μπένετ να ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν επιλέγεται ξένος για ντέρμπι. Και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από ομάδες.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, υπήρξε αντίδραση από τον Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι ακατανόητο το πώς ενώ έχει συμφωνηθεί να ορίζονται ξένοι στα ντέρμπι, τελικά μπήκε Έλληνες.

Πιο ακραία η αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί το πρωτάθλημα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τη ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, προχώρησε και σε γραπτή δήλωση:

Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ. για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση.

Πρόκειται αποκλειστικά για απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) η οποία με βάση το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, άρα έχει και τη σχετική ευθύνη για τον συγκεκριμένο ορισμό.