Διαψεύδει την Περιφέρεια η ΑΕΚ: «Δεν έδωσε 35 εκατομμύρια!»

Την Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να διαψεύσει η ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση της πρώτης ότι διέθεσε το ποσό των 35 εκατομμύριων για το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η απάντηση της ΑΕΚ αναφέρει σχετικά:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις

Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα. Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία».

«Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος.

Αλλά και τα 20 εκατομμύρια που πήγαν στο γήπεδο, ουδέποτε τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ. Κι αυτά πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου. Αυτά για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για οικονομικά ζητήματα και μαζί και η ανάλογη σπέκουλα. Και τέλος, μη ξεχνάμε πως μέσα από μια σειρά διαδικασιών με μεγάλη πίεση και μεγάλες δυσκολίες, φτάνουμε στο να φτιάχνουμε το μοναδικό γήπεδο που δε θα έχει την παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα και δε θα χρωστάμε ούτε σεντ».