ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ λειτουργεί ανεξάρτητα, απόλυτη εμπιστευτικότητα για τους ξένους διαιτητές»

Κατηγορηματική διάψευση από την ΕΠΟ σε σημερινό δημοσίευμα της «Sportday» που εμφάνιζε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας να γνώριζε για το αν θα μπει ή όχι ξένος διαιτητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με απολύτως ψευδές σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ της 11ης Σεπτεμβρίου 2022, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Σε απόλυτη εφαρμογή του άρθρου 46 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. (έκδοση 2021), η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των διαδικασιών για την έλευση των ορισθέντων από την ΚΕΔ ξένων διαιτητών σε αγώνες της Super League 1 διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο, και με απόλυτη εμπιστευτικότητα, από το Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ, χωρίς τη μεσολάβηση, έγκριση ή υπογραφή άλλων τμημάτων, υπηρεσιών, στελεχών, πολύ περισσότερο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια, οι μόνοι που γνωρίζουν τα ονόματα και τη χώρα προέλευσης των ορισθέντων διαιτητών είναι η ΚΕΔ, ένα στέλεχος του Τμήματος Διαιτησίας και ο αρμόδιος υπάλληλος του εντεταλμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει από την εποχή που πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο κ. Βίτορ Περέιρα και έκτοτε υλοποιείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, αποτελεί δε ουσιαστικό μέρος της ανεξάρτητης διαδικασίας που έχει υιοθετήσει η ΚΕΔ για τον ορισμό ξένων διαιτητών. Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται αποτελούν απόπειρα συνειδητής παραπληροφόρησης των φιλάθλων.