Κορμπεράν : «Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό υπήρχαν αρκετά μυϊκά προβλήματα…»

Υψηλά επίπεδα απόδοσης θα χρειαστεί να πιάσει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φράιμπουργκ, όπως τόνισε ο Κάρλος Κορμπεράν στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης για το Europa League.

«Περισσότερο από το να κοιτάζω τα προβλήματα, επιμένω στο να κοιτάξω πώς θα αντιμετωπίσουμε τη Φράιμπουργκ για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι πολύ απαιτητικό, χρειάζεται το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης για να είμαστε όσο ανταγωνιστική και η Φράιμπουργκ. Αυτό είναι το κίνητρο για κάθε ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί ξέρει ο καθένας ότι θα έχει απαιτητικούς αντιπάλους, ώστε να δείχνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του. «Ο Χουάνγκ Ινμπόμ συνεχίζει την αποθεραπεία του και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι αύριο μαζί μας. Ο Βαλμπουενά δεν θα είναι διαθέσιμος. Έχει έναν μυϊκό τραυματισμό που δεν είναι σοβαρός, αλλά δεν του επιτρέπει να παίξει αύριο. Είναι αλήθεια πως όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχαν αρκετά μυϊκά προβλήματα, τα οποία προσπαθήσαμε να μειώσουμε γιατί είναι σημαντικό αυτό. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει ιδιαίτερα την έναρξη της προετοιμασίας. Έτσι μπορώ να ασχοληθώ μόνο με πράγματα που μπορώ να ελέγξω. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε τα μυϊκά προβλήματα, κάτι που έχουμε καταφέρει. Είναι τελείως διαφορετικό όταν έχεις μια εβδομάδα με δύο αγώνες, είναι άλλο το πρόγραμμα τότε. Όμως θέλουμε να είμαστε σε δύο διοργανώσεις, αυτό είναι το πιο όμορφο και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε».

Σχετικά με τις επιλογές για το βασικό σχήμα και τη διάταξη τόνισε: «Για την ενδεκάδα κόντρα στη Φράιμπουργκ έχω αποφασίσει. Αυτό που είναι σαφές είναι πως είτε ξεκινάμε με τρεις είτε με τέσσερις στην άμυνα, είναι δύο συστήματα που τα έχουμε δουλέψει και οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί. Το κριτήριο είναι αν οι παίκτες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν και το δεύτερο ο αντίπαλος, αν ταιριάζει δηλαδή».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει καλά σε αρκετά ματς είπε: «Σε κάποια παιχνίδια έχουμε αρχίσει καλά, όπως στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα. Κάποιες φορές αρχίζουμε καλά αλλά στη συνέχεια σβήνει η ένταση. Υπάρχει ένας προπονητής που λέει πως τα πρώτα… 90 λεπτά είναι σημαντικά σε κάθε αγώνα και συμφωνώ απόλυτα με αυτόν. Επομένως ο στόχος είναι να παίζουμε καλά. Αν μπεις καλά, θα πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις καλά σε όλο το ματς. Αν μπεις άσχημα, θα πρέπει να το διορθώσεις το συντομότερο. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε να πετύχουμε».

Τέλος, για τον Ελ Αραμπί και τη χρησιμοποίησή του ανέφερε: «Είναι μια ερώτηση που θα απαντηθεί αύριο με την ενδεκάδα. Θα καταλάβετε αν είναι ο Ελ Αραμπί μέσα ή όχι. Αν έχει καλή παράδοση, θα είναι θετικό για την ομάδα να το επιβεβαιώσει. Η επιθυμία μας είναι να διατηρούμε τις θετικές παραδόσεις και να σπάμε τις αρνητικές».