Καράογλου για το γήπεδο του Ηρακλή: «Έχει ξεκινήσει μεθοδική δουλειά, είμαστε σε καλό δρόμο»

Στον Ηρακλή έχουν βάλει σαν στόχο τους, την ανάπλαση των εγκαταστάσεων στους Χορτατζήδες και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μίλησε για το νέο project των «κυανόλευκων».

Ο Θόδωρος Καράογλου μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 για το σχεδιαστικό πλάνο των εγκαταστάσεων, τόνισε ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και είναι σε καλό δρόμο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ποιο είναι το πλάνο:

«Η οικογένεια του Ηρακλή έχει αποφασίσει πως θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο 15.000 θέσεων στους Χορτατζήδες. Θα είναι όλο σκεπαστό και στην γωνία θα υπάρχει ένα τριώροφο οικοδόμημα το οποίο θα στεγάζει το μουσείο του συλλόγου αλλά και τα γραφεία του Γ.Σ. και από την άλλη θα είναι το Ιβανώφειο.»

Για το σε ποια φάση βρίσκεται το πρότζεκτ:

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της προμελέτης. Έχει ξεκινήσει μεθοδική δουλειά, με χαμηλούς τόνους, χωρίς να βγαίνουμε και να φωνάζουμε για το τι γίνεται. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστώ πως σε περίπου 2 χρόνια θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε το έργο. Είναι ρεαλιστικός στόχος».

Για το κόστος και το ποιος πρόκειται να το καλύψει:

«Υπολογίζουμε πως πρόκειται να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι και τόσο πολλά, αφού θα είναι ένα μικρό σχετικά γήπεδο. Σίγουρα είναι ένα έργο το οποίο θα ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αναμένουμε να καλυφθεί μεγάλο μέρος από εκεί, ακόμα και ολόκληρο το ποσό. Άλλωστε, μιλάμε για ένα έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, δεν χρειάζεται να καταβληθεί όλο το ποσό άμεσα. Μετά υπολογίζουμε και τις εμπορικές χρήσεις της Αγίου Δημητρίου. Ότι δηλαδή θα υπάρξει κάποιος επιχειρηματίας να επενδύσει με σκοπό να εκμεταλλεύεται την αυξημένη κίνηση στην Αγίου Δημητρίου».

Για την στάση της κυβέρνησης:

«Ευελπιστούμε πως όπως ο κύριος Μητσοτάκης βοήθησε με το θέμα των οφειλών του Γ.Σ. θα πράξει το ίδιο και για το εν λόγω πρότζεκτ».

Για την σχέση του με τον Ηρακλή και τους διοικούντες :

«Δεν έχω κρύψει ποτέ πως ο Ηρακλής είναι η ομάδα της καρδιάς μου, αλλά ούτως ή άλλως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα και οφείλω να είμαι να είμαι κοντά. Επίσης έχω πολύ καλή συνεργασία και με τον πρόεδρο του Γ.Σ. Φώτη Θέο, αλλά και με τον Στράτο Ευγενίου που είναι προσωπικός μου φίλος και είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και έχει πάρει απόφαση να ασχοληθεί με τον Ηρακλή και το νέο γήπεδο. Ο Τομ Παπαδόπουλος επίσης, κατάλαβε πως έκανε κάποια λάθη και δείχνει θέληση και αυτός να βοηθήσει. Εγώ οφείλω να στηρίξω την προσπάθεια και το κάνω».

Για τα αγωνιστικά τμήματα:

«Δυστυχώς και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και το βόλεϊ είναι στις δεύτερες κατηγορίες όμως στόχος για φέτος είναι η άνοδος παντού. Ακόμα και στο βόλεϊ που «πήδηξε» μια κατηγορία και είναι λίγο πιο δύσκολη η κατάσταση λόγω της απότομης μετάβασης, γίνεται πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω πως ο Ηρακλής θα πρωταγωνιστήσει σε όλα τα τμήματα».