Έχει… παράπονα από τη διαιτησία στο «Βικελίδης» ο Ολυμπιακός;

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Κυριακής, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης», ανατρέποντας μάλιστα το σκορ του ημιχρόνου (0-1).

Μάλιστα το γκολ των «ερυθρόλευκων» προήλθε από φάση στην οποία ο Μάνου Γκαρθία υπογραμμίζει πως του έγινε φάουλ στην αρχή της, ωστόσο τα μέσα που βρίσκονται στην ίδια «ομπρέλα» με τον Ολυμπιακό, τον είδαν μέχρι και αδικημένο!

Ο Ηλίας Σπάθας, στην αθλητική εκπομπή του Mega ανακάλυψε ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού αλλά και επιθετικό φάουλ στο γκολ της νίκης του Άρη.

Βέβαια μετά το ματς απομακρύνθηκε άμεσα, όσο και άκομψα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Κάρλος Κορμπεράν. 

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Ηλίας Σπάθας: 

«Στην πρώτη φάση η μπάλα βρίσκει το χέρι του παίκτη του Άρη (Μαζικού). Το χέρι κινείται προς την μπάλα ο παίκτης του Άρη προσοπαθεί να προστατέψει το πρόσωπό του, δεν ξέρω τι κάνει, το σίγουρο όμως είναι ότι ανοίγει το χέρι του η μπάλα βρίσκει στον αγκώνα κι εδώ ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει μια παράβαση πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, διότι δεν μένει σταθερό το χέρι κινείται και κόβει την πορεία της μπάλας.

Ο διαιτητής θεώρησε ότι ήταν φυσιολογικό και για αυτό δεν ΄δωσε κάτι. Το σίγουρο είναι ότι κάνει κίνηση το χέρι δεν μένει σταθερό έρχεται ψηλά βρίσκει την μπάλα, κόβει την πορεία της και θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Στη δεύτερη φάση σε μια επίθεση ο παίκτης του Άρη προσπαθεί να περάσει τον αμυνόμενο του Ολυμπιακού (Μπα) περνάει την μπάλα από την μία πλευρά προσπαθεί να φύγει από την άλλη, ο παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται μπροστά ο παίκτης του Άρη πιο πίσω και παίκτης τοιυ Ολυμπιακού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει φάουλ.

Ο παίκτης του Άρη απρόσεχτα πέφτει πάνω του, μετά πέφτουν και οι δύο στο έδαφος, η μπάλα έχει φύγει μακριά και ο διαιτητής αφήνει το παιχνίδι και η ομάδα του Άρη πετυχαίνει το γκολ. Εδώ θα μπορούσε ο διαιτητής να δώσει ένα φάουλ για απρόσεχτο μαρκάρισμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν κάποιος κάνει φάουλ είναι ο παίκτης του Άρη. Ο διαιτητής ίσως θεωρεί ότι η μπάλα έχει φύγει μακριά δεν είναι διεκδικήσημη από κανέναν παίκτη και για αυτό αφήνει την εξέλιξη του παιχνιδιού στην οποία έρχεται το γκολ του Άρη».