Άκουσαν «καμπάνες» από UEFA Μαρσέιγ και Νις!

Η Μαρσέιγ και η Νις θα παίξουν τα επόμενα ευρωπαϊκά τους εντός έδρας παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, μετά τα έκτροπα των οπαδών τους στα παιχνίδια με Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Κολωνία αντίστοιχα.

Βαριές ήταν οι πειθαρχικές ποινές που επέβαλε η UEFΑ σε Νις και Μαρσέιγ, οι οπαδοί των οποίων πρωταγωνίστησαν σε έκτροπά την περασμένη εβδομάδα στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με Κολωνία και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα.

Η Μαρσέιγ θα αναγκαστεί να παίξει κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό της παιχνίδι, αφού ο γαλλικός σύλλογος ήταν πολλαπλώς υπότροπος και είχε τιμωρηθεί με μερικό κλείσιμο του γηπέδου για τα επεισόδια των οπαδών της στο περσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και η Νις που θα παίξει χωρίς οπαδούς την προσεχή αναμέτρηση με την Σλοβάτσκο για τους ομίλους του Europa Conference League, ενώ με διαφορετικά κριτήρια αντιμετωπίστηκαν οι γερμανικοί σύλλογοι.

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 45.000 ευρώ, δεν θα έχει το δικαίωμα να πάρει εισιτήρια στο επόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκό της παιχνίδι, ενώ στο επόμενο εντός θα έχει 1000 άδεια καθίσματα σε ένα από τα πέταλα του γηπέδου της.

Σε ότι αφορά την Κολωνία, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων στα επόμενα δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια.