By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Πάει να… ξαναπεράσει τον Γκουερίνο ο Βιεϊρίνια!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάει να… ξαναπεράσει τον Γκουερίνο ο Βιεϊρίνια!

Τhessports
Last updated: 10/10/2022 14:03
Τhessports
Share
SHARE

Η ολιγόλεπτη συμμετοχή, λόγω του τραυματισμού του, κόντρα στον Λεβαδειακό ήταν αρκετή για να ανεβάσει τον Αντρέ Βιεϊρίνια στην κορυφή των ξένων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού αυτή ήταν η 288η φορά που ο Πορτογάλος αρχηγός φορούσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, αφήνοντας πίσω τον Νέτο Γκουερίνο.

Η Super League έκανε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, το δικό της αφιέρωμα στο νέο milestone του κάπτεν των «ασπρόμαυρων», που αναφορικά με τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα έχει ακόμα… μπροστά του τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο επιθετικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκουερίνο σταμάτησε στις 233 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βιεϊρίνια έχει φτάσει στις 217.

Το αφιέρωμα της λίγκας:

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια την Κυριακή το απόγευμα, όταν μπήκε στο γήπεδο του Λεβαδειακού φορούσε για 288η φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημη αναμέτρηση και έτσι έγινε ο κορυφαίος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του.

Στις 16 Οκτωβρίου 1983, 39 χρόνια πριν, ο Νέτο Γκουερίνο είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Αιγάλεω στην 287η συμμετοχή του και αυτή ήταν η απόλυτη επίδοση που υπήρχε μέχρι τώρα. Πλέον Ο Γκουερίνο βρίσκεται στην 2η θέση του σχετικού πίνακα και είχε αγωνιστεί σε 233 Α’ Εθνικής/Superleague, σε 39 για το Κύπελλο Ελλάδος και 15 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Αντρέ Βιεϊρινία αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ στις 20 Αυγούστου 2008 στην Κρήτη και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, όπου ξεκίνησε ως βασικός με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Λίγους μήνες αργότερα σημείωσε το πρώτο του γκολ, στις 18 Ιανουαρίου 2009 και την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 2-0.

Τον Δεκέμβριο του 2011 έφυγε για την Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2017, με το δεύτερο “ντεμπούτο” του να γίνεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0.

Σε αυτές τις δύο περιόδους του στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 217 Superleague, 26 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος και 45 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον, το επόμενο ορόσημο για τον Αντρέ Βιεϊρίνια είναι οι 233 συμμετοχές, όσες έχει ο Νέτο Γκουερίνο σε αγώνες πρωταθλήματος. Πάντως, ο Πορτογάλος με αυτή τη συμμετοχή του, την 217η στην Super League ξεπέρασε τον Μλάντεν Φορτούλα, ο οποίος είχε 216 συμμετοχές και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση για τους αγώνες πρωταθλήματος.

Στην 3η θέση των κορυφαίων ξένων του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Φορτούλα, με 276 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπίσεσβαρ που έχει φτάσει πλέον τις 225 είναι στην 4η θέση και την πεντάδα κλείνει ο Λίνο με 220 ματς.

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Σοκ στη Μπράιτον: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο ο 24χρονος Ένοκ Μουέπου!
Next Article Άρης: Επιχείρηση ανασύνταξη!

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US