By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Οι ζημιές της περασμένης σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ζημιές της περασμένης σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν

Τhessports
Last updated: 29/10/2022 16:18
Τhessports
Share
SHARE

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε «ζημιά» 370 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη σεζόν, σύμφωνα με την «L’Équipe», ποσό που εξηγείται με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε o Κιλιάν Μπαπέ για τα επόμενα τρία χρόνια, και σύμφωνα με τη «Le Parisien», είναι 630 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αρνήθηκε η πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, περίπου το ένα τρίτο έχει ήδη ενσωματωθεί στις δαπάνες 2021-2022, έχοντας σχετική έγκριση της UEFA. Πέρα από την ενσωμάτωση μέρους των μελλοντικών αποδοχών του Μπαπέ, συνολικά οι μισθοί ων παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν είναι περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία ο προϋπολογισμός ξεπέρασε το ένα δισεκκατομμύριο ευρώ.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε έσοδα ρεκόρ με 700 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το τρέχον οικονομικό έτος, τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αυξηθούν και πάλι και να υπερβούν το όριο των 800 εκατομμυρίων.

Οι απώλειες της σεζόν 2021-2022 επέφεραν ποινή από την UEFA επίσημα 65 εκατομμυρίων ευρώ. Καθώς όμως 55 εκατομμύρια εξαιρέθηκαν από τη συμμόρφωση (εκτός από περίπτωση υποτροπής), το πρόστιμο περιορίστηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, η Παερί Σεν Ζερμέν θα πρέπει να προσαρμόσει τους λογαριασμούς της τις επόμενες τρεις σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2025, κάτι που στην πράξη θα σημαίνει μέγιστο έλλειμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ σε καθαρά έσοδα.

Επιπλέον, το βάρος του μισθολογικού κόστους θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά και να μην υπερβαίνει το 70% του εισοδήματος από το 2025-2026. Ο γαλλικός σύλλογος έχει επίσης δεσμευτεί να αναφέρει στην UEFA κάθε έξι μήνες την εξέλιξη της κατάστασής του με «ενδιάμεσους οικονομικούς στόχους».

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
TAGGED:ΔιεθνήΠοδόσφαιρο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Live Streaming: ΑΕΚ-Άρης
Next Article Χατζηϊωάννου: «Προσπαθώ να αποκομίσω όσο πιο πολλά μπορώ από Γκρέι και Ζερβίνιο»

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US