Αντιδράσεις για την επίθεση στους οπαδούς του Άρη στο Περιστέρι

Πολιτικές αντιδράσεις για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι οπαδοί του Άρη έξω από το γήπεδο του Περιστερίου μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, ανέφερε:

“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ…

Δεν υπάρχουν λόγια για την καταγγελία ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φιλάθλους του ΑΡΗ, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ατρόμητο.
Επικοινώνησα χθες το απόγευμα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι απομάκρυνε άμεσα από τα ΜΑΤ τον επικεφαλής και έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Κάποια στιγμή θα πρέπει η Πολιτεία και η ΕΠΟ να διασφαλίσουν εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να παρακολουθούνται από τους φιλάθλους όλων των ομάδων.”

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε:

“Παρακολούθησα με αγανάκτηση τα βίντεο, το οπτικοακουστικό υλικό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν φίλαθλοι του ΑΡΗ στην Αθήνα.

Λίγους μήνες μετά την δολοφονία του Άλκη, δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη συνεχίζουν την πεπατημένη κομματική τους πρακτική, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Καμία πρόληψη, καμία ενέργεια για να μην αναπαράγεται η βία, ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί και εντολές καταστολής .

Μετά τις χθεσινές αθλιότητες, όπως συνηθίζει κάθε φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έβγαλε μια ανακοίνωση περί απλής μετάθεσης ενός εμπλεκόμενου αστυνομικού σε άλλη υπηρεσία.

Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον τα ψεύτικα λόγια σας όποτε θρηνούμε θύματα και απρόκλητη βία …

Αντιλαμβάνονται όλοι τους κομματικούς μηχανισμούς σας που έχετε εγκαταστήσει εντός της ΕΛΑΣ με κύριο μέλημα σας την καταστολή, τον φόβο και την εξυπηρέτηση των κομματικών σας σκοπιμοτήτων εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των αστυνομικών που κάνουν το καθήκον τους.
Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον ποιοι είστε.”