Τι… λέει η Super League για το Ιωνικός-ΠΑΟΚ

Ενδιαφέροντες αριθμούς και στατιστικά ενόψει του αποψινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, στη Νίκαια, παρουσίασε η Super League στην ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

Για 18η φορά θα συναντηθούν ο Ιωνικός και ο ΠΑΟΚ με γηπεδούχο  την ομάδα της Νίκαιας, η οποία έχει επικρατήσει στα 7 από τα 18 παιχνίδια, ενώ υπάρχουν 5 ισοπαλίες και 5 νίκες του ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου 1989 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Λεοντιάδη και Σκαρτάδου.

Στην δεύτερη κόντρα του σημειώθηκε το πιο παραγωγικό, αλλά και το πιο δημοφιλές στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Ιωνικός επικράτησε με 3-2 με τον Καλογερόπουλο να σημειώνει δύο γκολ και τον Γρίμπιλα ένα, ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Μαγκντί και Χασάν.

Το 3-2 είναι το αγαπημένο σκορ του Ιωνικού, αφού έχει επικρατήσει τρεις φορές με αυτό το αποτέλεσμα, με την τελευταία να είναι στο περσινό ματς των δύο ομάδων στη Νίκαια. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει επικρατήσει όλες τις φορές χωρίς να δεχθεί γκολ, καθώς οι τρεις νίκες του είναι με 2-0 και οι άλλες δύο με 1-0.

Οι τρεις από τις ισοπαλίες τους είναι με 1-1 , ενώ υπάρχει και μια με 2-2. Μόλις μια φορά δεν έχει σημειωθεί γκολ στις 17 αναμετρήσεις, στις 19 Νοεμβρίου 1995.

Νοέμβριο έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές και υπάρχουν δύο ισοπαλίες και από μια νίκη για κάθε αντίπαλο.

Οι Καλογερόπουλος, Φρατζέσκος, Μακόρ και Μίετσελ είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι.

Ο Ιωνικός έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό σερί απέναντι στον ΠΑΟΚ, όταν από το 1995 έως τον Νοέμβριο του 2003 κράτησε το αήττητο του για επτά παιχνίδια, με συγκομιδή τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 22-20