Σφάζονται για την Λεωφόρο

Στα χαρακώματα βρίσκονται για ακόμη μια φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα σχέδια του Δήμου βρίσκεται εκ νέου το γκρέμισμα του “Απόστολος Νικολαΐδης” της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, αφού οι πράσινοι έχουν δεσμευτεί γι αυτό με το σχέδιο Διπλής Ανάπλασης, το οποίος όπως γνωρίζουμε για διάφορους λόγους (ΓΗ.Π.ΕΛ., οικονομικό, οικογένεια Βαρδινογιάννη) δεν προχώρησε ποτέ. Μάλιστα ο ίδιος ο Καμίνης τόνισε ότι το όνειρο του γηπέδου στον Βοτανικό ήταν εξ’αρχής μια ουτοπία.

Με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Γιώργος Κομίνης, πάντως, τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο πλάνο και θα βρίσκεται στο πλευρό των πράσινων για να βρεθεί λύση στο πολύκροτο γηπεδικό πρόβλημα της ομάδας:

“Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις ευθύνες της πόλης της Αθήνας επιδίωξα, πάντοτε σε στενή συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων του Παναθηναϊκού, να δώσω οριστική λύση στο θέμα του γηπέδου της μεγάλης ομάδας της πόλης, αντάξια της ιστορίας της και της σημασίας της για την πρωτεύουσα.
Ακόμη και όταν, από λάθη και αστοχίες του παρελθόντος, καθώς και λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να μείνει χωρίς στέγη, ο Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην εξεύρεση προσωρινών λύσεων που επιτρέπουν σήμερα στον ΠΑΟ να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα πρόβλημα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Παρά, λοιπόν, την καθοριστική συμβολή μας στην επίλυση των εξαιρετικά σύνθετων προβλημάτων που κληρονομήσαμε, δημοσιεύματα και σκόπιμες διοχετεύσεις εμφανίζουν τον Δήμο Αθηναίων να επιδιώκει δήθεν την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γεγονός απολύτως ψευδές. Επίσης, εμφανίζουν μέρος του κόσμου της ομάδας να αντιτίθενται στο έργο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού Λεωφόρου – Αλεξάνδρας.

· Επειδή υπάρχουν συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και περιορισμοί
· Επειδή έχουν γίνει πολύ σημαντικές επενδύσεις εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων
· Επειδή οι ανάγκες της πόλης, τόσο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όσο και στον πολύπαθο Βοτανικό, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και σύνθετες

καθιστώ σαφές στην παναθηναϊκή οικογένεια ότι ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αναφέρει:

«Σχετικά με την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων υπέρ του κύρους του από 29/4/2013 Προεδρικού Διατάγματος και κατά της αίτησης απόρριψής του από τον Παναθηναϊκό Α.Ο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο δηλώνει τα εξής:
Σύμφωνα με το Νόμο 4117/2013, η Διπλή Ανάπλαση προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων των λοιπών τμημάτων του Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού.
Με το από 14/5/2013 Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται ο παραπάνω Νόμος χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η ισχύουσα διάταξη, δηλαδή, ότι το υφιστάμενο γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο επί της Λ. Αλεξάνδρας θα λειτουργεί νόμιμα μέχρι την έκδοση άδεια λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Αντίθετα, ορίζεται η κατεδάφισή του αποκλειστικά και μόνο με την αποπεράτωση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ομίλου (κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο).
Δεν κατανοούμε, λοιπόν, την αντίθεση του Δήμου Αθηναίων στο δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού Α.Ο, το οποίο είναι να εφαρμοστεί απλά ο ισχύων νόμος, δηλαδή, την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης», μόνο με την παράδοση προς λειτουργία του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων εγκαταστάσεων του Ομίλου.
Κλείνοντας, αν και η Διπλή Ανάπλαση είναι Νόμος του κράτους και ο Παναθηναϊκός σέβεται τους Νόμους, η πεποίθησή μας είναι ότι αυτή είναι πια μια ουτοπία. Θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να χτιστεί το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο και θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιηθεί αυτό».