Λέο Μάτος: «Μου περνάει από το μυαλό να αποσυρθώ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρεμάσει» τα παπούτσια του άφησε ο Λέο Μάτος, σχολιάζοντας την πιθανότητα να παραμείνει στο δυναμικό της Βάσκο από άλλο πόστο.

Έγραψε την δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ και κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στη Βάσκο προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Έχοντας μία σπουδαία πορεία στα γήπεδα, ο Λέο Μάτος φαίνεται πως «φλερτάρει» με την ιδέα της απόσυρσης δεδομένου πως κλείνει τα 37 στην αρχή του νέου έτους και το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ρίο ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα.

Ο Λέο Μάτος βρίσκεται ήδη τρεις σεζόν στην Βάσκο και όπως ανέφερε ο ίδιος, αισθάνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, ακόμη το σκέφτεται… Και όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της ομάδας, Πάουλο Μπρακς, μοιάζει να είναι θετικός σε μία συνεργασία με τον πρώην μπακ του Δικεφάλου και σε διοικητικό επίπεδο.

«Ακόμη σκέφτομαι αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι. Είχα μια συζήτηση με τον Πάουλο Μπρακς (σ.σ πρόεδρος της Βάσκο Ντα Γκάμα), ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα και να την βοηθήσω εκτός γηπέδου, αν πάρω την απόφαση να μην συνεχίσω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω καλά τον ρόλο, αλλά η κεντρική ιδέα είναι να είμαι κοντά στην ομάδα για να παρέχω την απαραίτητη υποστήριξη όπου χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Globo Esporte ο Λέο Μάτος και στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Εδώ και δύο χρόνια προετοιμάζομαι πολύ γι’ αυτήν τη στιγμή που θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια αθλητικής διαχείρισης στο Universidade do Futebol και την περασμένη εβδομάδα τελείωσα το σεμινάριο εκπαίδευσης στελεχών που έγινε υπό την αιγίδα της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Πάντα είχα μεγάλη ευκολία στην επικοινωνία τόσο με τους παίκτες όσο και με το επιτελείο γενικότερα».

Για το αν ο ρόλος αυτός θα μπορούσε να ειναι του τεχνικού διευθυντή, ο Λέο Μάτος τόνισε: «Θα μπορούσε να είναι. Μου περνάει από το μυαλό. Με ενδιαφέρει να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο σε μια τέτοια θέση, θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Λογικά δεν θα ξεκινήσω ως κάποιος που παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ως αφεντικό. Ακόμα δεν ξέρω τι φαντάζεται ο πρόεδρος, πρέπει να μιλήσουμε για να καταλάβω. Αλλά το να μείνω στη Βάσκο σε μια θέση που θα κάνω αυτή την σύνδεση μεταξύ παικτών και διοίκησης, για να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο, θα μου άρεσε. Για την ακρίβεια είμαι ενθουσιασμένος, αλλά θα δούμε. Νιώθω ακόμα αθλητής. Αν πάρω την απόφαση να σταματήσω, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές. Το να ξεκινήσω αυτή την καριέρα εκτός γηπέδων σε έναν σύλλογο όπως η Βάσκο, με τη δομή που δημιουργείται, είναι πέρα ​​από αυτό που φανταζόμουν».

Ο Λέο Μάτος είχε συνδεθεί σε επίπεδο φημών και με το πόστο του αθλητικού διευιθυντή στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ακόμη δεν υφίσταται οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ δεν έκρυψε ποτέ και το όνειρό του να ασχοληθεί εν καιρώ με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο, κάνοντας ήδη την πρακτική του στην Κ20 της Βάσκο Ντα Γκάμα καθώς εδώ και καιρό παρακολουθεί σεμινάρια.