Απίστευτο και όμως αληθινό : Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε Μουντιάλ… πειρατικά!

Τη στιγμή που κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο πλήρωσαν μια περιουσία για την αγορά των δικαιωμάτων μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάποιοι φαίνεται πως την έβγαλαν στο… τσάμπα.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Κατάρ και Ισημερινό, χωρίς να έχει αποκτήσει τα δικαιώματα. Τι έκαναν οι Βορειοκορεάτες;

Μετέδωσαν πειρατικά εικόνα αλλοιώνοντας απλώς το σήμα του καναλιού από το οποίο «τραβούσαν» τη μετάδοση.

Προ ημερών ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διοργανώσει Παγκόσμιο Κύπελλο ακόμη και η Βόρεια Κορέα, παρά το… ιδιότυπο καθεστώς και τον απομονωτισμό της συγκεκριμένης χώρας.

«Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να διοργανώσει ένα event. Αν η Βόρεια Κορέα θέλει να διοργανώσει κάτι… βασικά πήγα στην Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια και τους ζήτησα αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω αλλά θα πήγαινα εκεί άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο», είχε αναφέρει ο Ινφαντίνο.