Θεσσαλονίκη: «Εμπόλεμες ζώνες» περιμετρικά της πόλης (video)

Οργή στις τάξεις των Ρομά έχει προκαλέσει το περιστατικό πυροβολισμού από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στον 16χρονο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Αυτή τη στιγμή περιμετρικά της πόλης, όπου έχουν καταγραφεί καταυλισμοί υπάρχουν ανοικτά μέτωπα μεταξύ συγκεντρωμένων ατόμων με διμοιρίες των ΜΑΤ τα οποία άλλοτε μπαίνουν σε ύφεση, άλλοτε αναζωπυρώνονται.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν και να ανοίγουν δρόμοι καθώς οι συγκεντρωμένοι βάζουν φωτιές σε κάδους και λάστιχα αυτοκινήτων και πετούν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους από τα σημεία οδηγούς.

Μέχρι αυτή την ώρα και μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν στην οδό Πόντου στη Δυτική Θεσσαλονίκη πλησίον του κτιρίου της Διεύθυνσης Μεταγωγών, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Χαλκηδόνας, με τους συγκεντρωμένους Ρομά να πλησιάζουν επικίνδυνα τις αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή και να πετούν αντικείμενα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην οδό Θεσσαλονίκης – Περαίας στο ύψος του καταυλισμού Τσαΐρια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αυτό νωρίτερα είχαμε επεισόδια, ωστόσο αργότερα η κατάσταση έδειξε να εξομαλύνεται. Τώρα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν και πάλι να πετούν πέτρες με κίνδυνο να υπάρξει να τροχαίο με κάποιο ΙΧ που περνάει από το σημείο.

Και όλα αυτά, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει από την Καμάρα η πορεία στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την κατάσταση να “μυρίζει” μπαρούτι.

πηγή: grtimes.gr