Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, δακρυγόνα και φωτιές στο κέντρο της πόλης

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικές δυνάμεις.
Όλα ξεκίνησαν από το Τούρκικο Προξενείο, όταν ομάδα ατόμων ξεκίνησε να ρίχνει βεγγαλικά και στη συνέχεια προχώρησε σε ρίψεις δεκάδων μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

 

Για περισσότερο από 20 λεπτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικράτησε «χάος» καθώς από τους κουκουλοφόρους στήθηκαν οδοφράγματα που αποτέλεσαν ορμητήρια, ενώ πετάχτηκαν μολότοφ, αντικείμενα και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

 

Να σημειωθεί πάντως, πως η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη μύριζε «μπαρούτι» από νωρίς όταν και περιφερειακά της πόλης, δυτικά και ανατολικά ξεκίνησαν επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και διμοιρίες των ΜΑΤ μετά το περιστατικό του 16χρονου που πυροβολήθηκε από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

 

Τελικά, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και τα επεισόδια μετά την πορεία ήταν εκτεταμένα.

 

Αυτή την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει εκτονωθεί με την δυνάμεις της ΕΛΑΣ να χτενίζουν το κέντρο της πόλης σε κεντρικούς δρόμους και στενά προκειμένου να προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ έχει επιστρατευτεί και το όχημα ρίψης νερού «Αίαντας» προκειμένου να σβήσει τις εστίες φωτιάς που άναψαν από τις μολότοφ στο οδόστρωμα.

πηγή: grtimes.gr