Το μήνυμα του Σχοινά για το φιλικό Άρης-Μακάμπι Χάιφα

Μπορεί να βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη του ομάδα, αλλά ποτέ δεν παύει να μιλάει γι’ αυτή ακόμη και από το βήμα διεθνών συναντήσεων για την Ευρώπη. Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Μπορεί οι υποχρεώσεις του να τον κράτησαν μακριά από το διεθνές φιλικό του Άρη στην Θεσσαλονίκη με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Χάιφα, αλλά από το βήμα του working group για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού εκθείασε την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Άρης να στηρίξει έμπρακτα τη μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων, ενισχύοντας με τα έσοδα του αγώνα στην ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε υπερήφανος που μια τέτοια ενέργεια έγινε στην πόλη καταγωγής του, την Θεσσαλονίκη, και δεν μπορούσε να αισθάνεται διαφορετικά αφού η καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη αποτελεί τομέα προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου του ως Αντιπρόεδρος της ΕΕ, για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Άλλωστε, η πρωτοβουλία του Θόδωρου και της Ειρήνης Καρυπίδη να δώσουν διαφορετικό νόημα στον φιλικό αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα, πέραν της αγωνιστικής προετοιμασίας της ομάδας για το πρωτάθλημα, “ακούστηκε” αρκετά στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων – ποδοσφαιρικά και μη -, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ελληνικό σωματείο προχωράει από τα λόγια στην πράξη και στηρίζει οικονομικά έναν τόσο σημαντικό σκοπό, όπως η εξάλειψη του αντισημιτισμού, της ρατσισμού, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις.