Μητσοτάκης προς Ερντογάν : «Όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν ξαφνικά νύχτα, θα προσγειωθούν απότομα»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Ανέφερε ότι η χώρα μας δεν παζαρεύεται τα σύνορά της και ότι σε λίγο ο αμυντικός φράκτης θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου.

«Το 2019 είχαμε υποσχεθεί λιγότερα βάρη στον πολίτη και το κάναμε μειώνοντας 50 φόρους και εισφορές. Κάναμε πιο ασφαλή τη χώρα με τις συμμαχίες που υπογράψαμε, ενώ η ανεργία έχει μειωθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ξεκίνησα από εδώ γιατί αυτή η ακριτική περιοχή στάθηκε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας τους.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η αυτή κυβέρνηση έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην περιοχή. «Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα μείνουν θωρακισμένα», ήταν τα λόγια πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της. Βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση. Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, πιστοί στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και στη συνθήκη της Λοζάνης. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές. Είμαστε δύναμη ειρήνης, ευθύνης και νομιμότητας.

Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο. Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Να στείλουμε ένα χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, εκεί που η Ελλάδα αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.