Λουτσέσκου : «Είμαστε σε μια καλή περίοδο – Κατακτήσαμε δυο νταμπλ με τον Μάτος, πάντα θα ειναι στην καρδιά μου»!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στο παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΟΦΗ, ρωτήθηκε για τους τραυματίες, μίλησε για το χειροκρότημα του κόσμου στα νέα παιδιά, σχολίασε τη μείωση της διαφοράς με την πρώτη θέση ενώ μίλησε και για τον Λέο Μάτος που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είπε: “Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει τεράστια πρόοδο το τελευταίο διάστημα, έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο και αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα η ισοπαλία που πήρε εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό και παίζοντας μάλιστα από την αρχή του αγώνα σχεδόν με παίκτη λιγότερο. Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει και να παλέψει ως το τέλος. Ακολούθησε η ισοπαλία με τον ΝΠΣ και η εντυπωσιακή του νίκη μέσα στο Αγρίνιο και αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πως βρίσκεται σε μια πολύ καλή περίοδο και καταδεικνύει πως μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Αλλά από την άλλη και εμείς έχουμε καλά αποτελέσματα, διανύουμε και εμείς μια καλή περίοδο και έχουμε αυτοπεποίθηση. Επομένως περιμένω να δω έναν αγώνα ανάμεσα σε δυο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο και αυτό είναι ωραίο”.

Για τους τραυματίες από το παιχνίδι Κυπέλλου (σ.σ.:Λύρατζη και Φιλίπε Σοάρες) σε συνδυασμό και με τα συνεχόμενα παιχνίδια, είπε: “Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να τη διαχειριστούμε και δεν πρέπει να τη σκεφτόμαστε. Στην παρούσα φάση αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα κερδίσουμε τον ΟΦΗ”.

Για το ότι μειώθηκε η διαφορά από την κορυφή σε σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές στη σεζόν είπε: “Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα και φυσικά να φτιάξουμε την ομάδα μας που χτίστηκε από την αρχή. Τα οφέλη της φετινής σεζόν θα τα δείτε του χρόνου και το τονίζω αυτό”.

Για το χειροκρότημα του κόσμου προς τους νεαρούς παίκτες μετά το παιχνίδι Κυπέλλου και την ψυχολογία, είπε: “Είναι θέμα κινήτρου και αυτοεποίθησης για αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας καριέρας που δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να πούμε πως είναι έτοιμα να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να δείξουν πειθαρχία, διάθεση σκληρής δουλειάς και αυτοπεποίθηση. Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να είμαστε «καλοί» με τα νέα παιδιά αλλά αυτά τα στοιχεία που σας ανέφερα είναι η βάση για να προοδεύσουν. Αυτά τα στοιχεία προηγούνται για να έρθει η στιγμή να φτάσουν στο πιο υψηλό επίπεδο που είναι το να αποτελέσουν μέλη της βασικής ενδεκάδας του ΠΑΟΚ ή όπου στο μέλλον υπάρχει η συνέχεια της καριέρας τους”.

Για τον Λέο Μάτος είπε: “Γνωρίζω καλά πως η επόμενη μέρα για κάθε ποδοσφαιριστή που αποφασίζει να ολοκληρώσει την καριέρα του είναι δύσκολη και σκληρή. Εγώ χαίρομαι που ήδη αποφάσισε να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο και ξέρω πως θα γίνει αθλητικός διευθυντής στη Βάσκο. Αυτό θα τον διευκολύνει για την επόμενη μέρα. Τι να πω για τον Λέο; Ζήσαμε μαζί δυο φανταστικά χρόνια μαζί και θα πω και πάλι πως μαζί κατακτήσαμε δυο νταμπλ και όχι ένα. Αυτή η αδικία που ζήσαμε εκείνη τη χρονιά μας έκανε πιο ισχυρούς και μας έφερε πιο κοντά. Ωραίες στιγμές, η σχέση μου με τον Λέο ήταν ισχυρή και τον αγαπώ πολύ. Πάντα θα τον έχω στην καρδιά μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ”.