Οι όμορφες αναμνήσεις του Βρύζα

Το ταξίδι στην Πορτογαλία και στην πόλη όπου καταγράφηκε η λαμπερότερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναπόφευκτα ήταν συγκινητικό για τον Ζήση Βρύζα. Τότε, καλοκαίρι του 2004, ακόμη ποδοσφαιριστής στα 31 του, βίωσε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Μαζί με τον Ζαγοράκη, τον Χαριστέα, τον Κατσουράνη και τα άλλα παιδιά ανέβασαν την Εθνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Η επιστροφή,  “ξύπνησε” από μόνη της ευχάριστες αναμνήσεις…

Ως πρόεδρος, πλέον, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξαναπάτησε, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, το χορτάρι του θρυλικού «Ντα Λουζ». Εκεί, όπου μεγαλούργησε μαζί με τα άλλα παιδιά του Ρεχάγκελ στον αξέχαστο τελικό κόντρα στην Πορτογαλία. «Εχω μόνο όμορφες αναμνήσεις, ωραίες αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο», έλεγε χτες το βράδυ, μετά το τέλος της προπόνησης του Δικεφάλου. Και δεν ήταν μόνο το «Ντα Λουζ» που θύμισε στον Ζήση Βρύζα το έπος της Πορτογαλίας.

Στο Sheraton Lisboa, το ξενοδοχείο στο κέντρο της Λισσαβόνας, όπου διαμένουν τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ, ας πούμε το «κέντρο επιχειρήσεων» του ΠΑΟΚ, καθώς απ΄ αυτό πωλούνται τα εισιτήρια προς τους φίλους της ομάδας, ήταν το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκε το 2004 η Εθνική ομάδα! Οι υπάλληλοι θυμήθηκαν εκείνες τις ημέρες. Με 2-3.000 Ελληνες να «πολιορκούν» το ξενοδοχείο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα μαγικό χαρτάκι» του τελικού. «Την παραμονή του τελικού υπήρχαν έξω από το ξενοδοχείο χιλιάδες ελληνας που ήθελαν να μπουν μέσα για να βρουν ένα εισιτήριο», διηγιόταν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Μικρό παιδάκι, τότε, ο Μάκης Γκαγκάτσης, σήμερα γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, ήταν κι αυτός στη Λισαβόνα, δίπλα στον πατέρα του Βασίλη, πρόεδρο της ΕΠΟ.

Ευχάριστες αναμνήσεις ξύπνησαν και για τον Γιώργο Γεωργιάδη, μέλος της Εθνικής ομάδας κι αυτός το 2004, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης το έχει… ξαναζήσει το έργο, αφού από το 2006 έως το 2009 αγωνίστηκε στο Ντα Λουζ φορώντας τη φανέλα της Μπενφίκα.