Το φωνάζει σε κάθε ευκαιρία ο Λουτσέσκου!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ένας άνθρωπος που δε μασάει τα λόγια του, λέγοντας αυτό που πιστεύει, χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις ή τον επικοινωνιακό «πόλεμο» που θα του γίνει από συγκεκριμένα κέντρα.

 

Βλέποντας τις διαιτητικές αποφάσεις να είναι σταθερά κατά της ομάδας του, με τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα του ανύπαρκτου πέναλτι του Λεβαδειακού, ή της μη αποβολής του Κουρμπέλη, ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου εκφράζει τα παράπονα του σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία.

Αυτό έκανε και στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, που θυμήθηκε μεταξύ άλλων και τον περσινό τελικό Κυπέλλου, τον οποίο και έκρινε ο Ματέου Λαόθ.

Για τότε είπε:

«Βέβαια, ήμουν λιγότερο τυχερός στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όταν ουσιαστικά οι διαιτητές αποφάσισαν τα πάντα. Και ανύπαρκτο πέναλτι, και μη τιμωρία των παικτών του Παναθηναϊκού με κόκκινη, και καθαρό πέναλτι στον Μιτρίτσα, αλλά έτσι έγινε… Ήταν επιτακτική ανάγκη να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο. Είναι, όμως, μια ιστορική, τεράστια ομάδα για την Ελλάδα».

Ενώ για τη φετινή σεζόν αναφέρθηκε στην πρόσφατη φάση με το, ανύπαρκτο πέναλτι που είδε μόνο ο Διαμαντόπουλος, υπέρ του Λεβαδειακού στην Τούμπα, αλλά και τη γενικότερη διαφορετική αντιμετώπιση των ομάδων της Αθήνας.

«Η κεντρική ιδέα είναι πως πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Δεν είχαμε την πίεση της διοίκησης από αυτή την άποψη, γιατί ήταν η απόφασή της να αλλάξουμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει συναισθηματικά μία τέτοια απόφαση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη που πάντα θέλει να κερδίζει. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η μεγάλη δίψα για νίκη και λιγότερη η υπομονή. Ωστόσο, φέτος έχουμε μία συμφωνία. Κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας.

Οι ομάδες στην Αθήνα έχουν διαιτησίες που τους βοηθούν, τους προστατεύουν, ενώ σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, μας χτυπούν.

Και απέναντι στον Λεβαδειακό πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά από ένα λεπτό, από λάθος της άμυνάς μας, ο επιθετικός έφυγε μόνος του και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο, εκείνος επέμεινε, καταλογίζοντας πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θέτει τον τερματοφύλακά μας εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών».