By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Λεουτσάκος: «Δεν εκβιάζουμε, είναι θέμα επιβίωσης…»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
SUPERLEAGUE 2ΔΙΑΦΟΡΑ

Λεουτσάκος: «Δεν εκβιάζουμε, είναι θέμα επιβίωσης…»

Τhessports
Last updated: 10/02/2023 22:16
Τhessports
Share
SHARE

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, στάθηκε στα όσα έχουν συμβεί ως τώρα στο θέμα με την κατανομή των χρημάτων του Στοιχήματος αλλά και τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

 

Το θέμα των χρημάτων του Στοιχήματος: «Την πρώτη χρονιά το 2021-2022 που πήραμε τα λεφτά από το ΣΤΕ από την κατανομή του Στοιχήματος υπήρχε, βάση ΚΥΑ, ένα ποσοστό 15% από τον κουμπαρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν θυμόσαστε μπορούσε η Super League 2 να διεκδικήσει ως 7,5 εκατ. ευρώ. Την επόμενη χρονιά πήραμε 3 εκατομμύρια η μια κατηγορία και 1,4 η Football League. Την επόμενη χρονιά άλλαξε ο νόμος και πήγε στο 17%. Φέτος ήταν να πάρουμε κάποια λεφτά ως το τέλος καλοκαιριού, δεν τα πήραμε ως τις 20 Ιανουαρίου και κάναμε και ένα ραντεβού με τον κ. Σταϊκούρα.

Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να μας πει τα ποσά που θα πρέπει να πάρουμε και ήμασταν μπάσκετ, βόλεϊ, εμείς και η Super League που δεν παραβρέθηκε όμως. Υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις που δεν έγιναν αποδεκτές από τις ομάδες. Έγινε μια ακόμα συνάντηση, όπου ο Αυγενάκης μας ανακοίνωσε στη δεύτερη συνάντηση ότι το ποσοστό από το 17% θα πάει στο 5,5%. Όλο αυτό το εγχείρημα οι ομάδες δεν το ήξεραν και ήξεραν για τα προηγούμενα χρήματα και με αυτές είχαν κάνει το κουμάντο τους. Τώρα όμως δεν μπορούν να επιβιώσουν και οι οικογένειες ζουν από αυτό. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην αναστολή που είναι κάτι που δεν το κάνουμε εκβιαστικά».

 

Το τι είπε στον Αυγενάκη: «Του είπαμε στη συνάντηση ότι πρέπει να ενημερώσουμε τις ομάδες και να δούμε τι θα αποφασίσουν. Το σίγουρο για εμάς ήταν ότι οι ομάδες θα πάρουν 1,6 εκατ. ευρώ και οι ομάδες όταν τους το ανακοινώσαμε υπήρξε ένας πανικός γιατί ήξεραν ότι θα πέρνανε ένα ποσό που θα τους κάλυπτε κάποια έξοδα.

Εμείς θέλουμε το 17% όπως προβλέπει η ΚΥΑ. Οι ομάδες δεν είναι βιώσιμες, γιατί θα πάρουν τώρα κάποια χρήματα και την επόμενη δόση θα την πάρουν την ερχόμενη χρονιά. Θα κάνουμε ένα ραντεβού με τον κ. Μπαλτάκο, θέλουμε ένα νέο ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη. Εμείς θέλουμε όλα τα σπορ να πάρουν όσα τους αναλογούν όχι κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Έχουμε επισπεύσει τις ενέργειες μας τόσο μαζί με την Πολιτεία όσο και τον υφυπουργό. Δεν εκβιάζουμε κάνεναν, θέλουμε να επιβιώσουμε όμως. Οι ομάδες μας έχουν σοβαρό θέμα».

 

Τα όσα συμβαίνουν με τη Stoiximan Super League και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στα γήπεδα και να παίξουμε μπάλα γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Θέλουμε να μας δούνε με συμπάθεια και καλύτερο μάτι και να αρχίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να παίζουμε και πάλι μπάλα».

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Ήττα της Ελλάδας από την Ιταλία
«Ενδιαφέρον από Αγγλία για Γιαννούλη, προτιμά Ελλάδα ο παίκτης»
Στον ΑΠΟΕΛ ο Ζήσης Βρύζας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Ντεμπούτο Αγραβάνη με αποδοκιμασίες και συνθηματα στο ΟΑΚΑ!
Next Article Πρόστιμο – ρεκόρ της Μπάγερν στον Νόιερ!

Τελευταία νέα

H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US