Ο Καπέλο πάει στη βουλή!

Στο ρωσικό κοινοβούλιο (!) θα δώσει εξηγήσεις ο Φάμπιο Καπέλο για τις κακές εμφανίσεις της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά και για τα πλάνα του ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα φιλοξενήσει η Ρωσία το 2018. Συγκεκριμένα στις 27 του μηνός ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός θα περάσει την πόρτα της κάτω βουλής (Δούμα) της ρωσικής ομοσπονδίας για ν’ «ανακριθεί» από τους βουλευτές της χώρας.

«Προσκάλεσα τον Καπέλο για να μας μιλήσει για την εθνική ομάδα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τις εμφανίσεις μας στη Βραζιλία, αλλά το σημαντικό είναι να μας αναλύσει το πλάνο του για το Μουντιάλ του 2018», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της επιτροπής της Δούμα για τον αθλητισμό, Ιγκόρ Ανανσκίχ.

Βέβαια η κλήση του Καπέλο στο κοινοβούλιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τον επίτιμο πρόεδρο της ομοσπονδίας της χώρας και πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Βιατσεσλάβ Κολοσκόφ, να κάνει λόγο για πρωτοφανές γεγονός: «Τονίζω με απόλυτη βεβαιότητα ότι σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι πρωτοφανές. Η ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για την εθνική ομάδα και όχι οι βουλευτές», τόνισε σχετικά ο Κολοσκόφ.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπερασπίζεται το έργο του Καπέλο παρά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τον πρώτο γύρο του παγκοσμίου κυπέλλου, σε μια υπόθεση που έχει εγείρει διαφωνίες και επικρίσεις στη χώρα, από τον πολιτικό και αθλητικό κόσμο ως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νικολάι Τόλστικ, απέκλεισε το ενδεχόμενο λύσης του συμβολαίου με τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος ανέλαβε τη Ρωσία το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ