Κούγιας: «Πιθανολογώ πως η Εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του Άλκη»

Την εκτίμηση ότι η εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους, και τους 12, για ανθρωποκτονία έκανε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο στο οποίο συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

«Η Εισαγγελέας κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιους θεωρεί ως αυτουργούς και ποιους θεωρεί ως συνεργούς. Πιθανολογώ από αυτά που άκουσα μέχρι τώρα ότι θεωρεί ότι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεση στον Άλκη πρέπει να είναι περίπου εννέα άτομα και συνεργοί οι τρεις υπόλοιποι», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος σχολιάζοντας την αρχική εισήγηση της Εισαγγελέως στη δίκη, και πρόσθεσε:

«Η Eισαγγελέας απέδειξε από την πρώτη κουβέντα που άρθρωσε ότι τιμά το εισαγγελικό βήμα. Το γεγονός ότι έχει γραπτή την εισαγγελική πρόταση σημαίνει ότι εκθέτει την εισαγγελική της ιδιότητα στην κρίση τόσο των δικαστών αλλά κυρίως ημών των συνηγόρων και υποστήριξεως της κατηγορίας και της υπερασπίσεως. Αυτό δεν είναι σύνηθες», τόνισε και κατέληξε:

«Η κυρία Eισαγγελέας από την αρχή έχει τοποθετηθεί κι σε νομικό επίπεδο. Ήδη έχει μιλήσει για κοινό ρόλο όλων των κατηγορουμένων. Τα αδικήματα τα οποία διαπραγματεύεται το δικαστήριο είναι η τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος του αείμνηστου Άλκη που επισείει ποινή ισόβιας καθείρξεως. Άρα κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας».