Τέλος ο Γαλανός, δοκιμάζουν… ομάδα επιχειρηματιών

To κεφάλαιο Γαλανός, τελείωσε για τον ποδοσφαιρικό Άρη! Με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του, ο ΑΣ Άρης έκανε γνωστό ότι κάνει δεκτή την παραίτηση του Γαλανού(!), και τονίζει ότι τη χρηματοδότηση της ομάδας θα την αναλάβει ομάδα επιχειρηματιών, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

“Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ  λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Γ. Γαλανό και τις επίσημες προσβλητικές και ακυρωτικές δηλώσεις του προς τον θεσμό του πρόεδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίζει:

Να διατηρήσει στην θέση του τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστάσιο Οικονόμου μέχρι την λήξη της θητείας του και την λύση της συνεργασίας με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Γ. Γαλανό αποδεχόμενο την παραίτηση του. Επίσης γνωστοποιούμε ότι ομάδα επιχειρηματιών, εγγυάται την οικονομική αρωγή της προσπάθειας με συγκεκριμένα ποσά και ημερομηνίες” αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΣ Άρη, που βγήκε γύρω στις 2 τη νύχτα.

Νωρίτερα, φεύγοντας από τα γραφεία, ο πρόεδρος του ΑΣ, Τάσος Οικονόμου, έκανε δηλώσεις για τις σημερινές εξελίξεις.

«Στην αρχή ζήτησε να απομακρυνθεί ο Παπαγεωργίου, μετά ζήτησε να απομακρυνθώ εγώ και αυτό είναι απαξίωση για το θεσμό του προέδρου του ΑΣ Άρης, που έχει χιλιάδες κόσμου να περιμένει τη σημερινή απόφαση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του», είπε αναφερόμενος στο τέλος της συνεργασίας με τον Γαλανό.

Σχετικά με την επόμενη μέρα είπε: «Στα ερωτήματα των συμβούλων αλλά και του κόσμου όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι ενημερώσαμε ότι ο πρόεδρος με το δ.σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να ‘τρέξει’ το τμήμα όπως ‘τρέχει’ και τα υπόλοιπα».

Επίσης αποκάλυψε ότι: «Υπάρχουν κάποιες κινήσεις από ανθρώπους που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και έχουν ήδη στείλει χρήματα, ενώ θα υπάρξουν και άλλα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Αν προσθέσουμε τα προσδοκόμενα έσοδα από εισιτήρια, από τη NOVA που θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας και από διαφημίσεις πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να λήξει η αγωνιστική περίοδος χωρίς πρόβλημα».

Για το ποιοι είναι οι άνθρωποι που βοηθούν είπε: «Οι κινήσεις είναι από συγκεκριμένους ανθρώπους. Το πρώτο ποσό υπάρχει ήδη στο ταμείο μας, μέχρι μεθαύριο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με αυτό το ποσό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, εμείς θα τους δοκιμάσουμε για τις υποσχέσεις που έδωσαν για καταβολές εντός μήνα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα».

Για το αν μπορεί να αναφερθεί σε νούμερα, είπε: «Οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Τώρα υπάρχουν 50.000 ευρώ και σε ένα μήνα τμηματικά θα μπουν άλλες 100.000. Στη συνέχεια οποιεσδήποτε ανάγκες έχει ο σύλλογος θα καλυφθεί».

Επί της ουσίας, είναι κοινό μυστικό ότι ο Ερασιτέχνης αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και τον αδερφό του, Άλεξ Κάλας, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ΗΠΑ και φέρεται διατεθειμένος να συνεισφέρει οικονομικά.

Ονοματα αποφεύγουν όλοι να πουν, σύμφωνα με τις διαρροές, πάντως, ο Κάλας μαζί με κάποιους ακόμη (συζήτηση γίνεται για έναν Ρώσο κι έναν Γερμανό) θα βοηθήσουν οικονομικά για να βγει χωρίς πρόβλημα η σεζόν.

«Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, εμείς θα τους δοκιμάσουμε για τις υποσχέσεις που έδωσαν για καταβολές εντός μήνα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα» σχολίασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάσος Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, υπάρχουν ήδη διαθέσιμα 50.000 ευρώ και μέσα στον επόμενο μήνα υπάρχει η υπόσχεση πως θα μπουν άλλα 100.000 ευρώ.

Στον ΑΣ θεωρούν ότι αξίζει να δοκιμάσουν, και πως αν τελικά δεν υλοποιηθεί η υπόσχεση, δεν έχουν κάτι να χάσουν καθώς με τα προσδοκώμενα έσοδα (εισιτήρια, τηλεοπτικά κ.α.) δεν θα έχουν πρόβλημα να βγάλουν τη σεζόν.