Σάντος: «Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου»

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε κάτι γύρω από το μέλλον του στους πάγκους μετά το τέλος του Μουντιάλ. «Θέλω ένα διάστημα για να αποφασίσω για το μέλλον μου», είπε σήμερα κατά  τη διάρκειας της οποίας ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με τη Νότια Κορέα την Τετάρτη 5/3/2014 (19:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί από τους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στις φήμες περί συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ ή επαφές με άλλες ομάδες όπως λέγεται ότι έχει με την ΑΕΚ. «Είχα μόνο μία πρόταση. Από την Εθνική. Από καμία ομάδα δεν είχα πρόταση, ούτε θα είχα μιλήσει με κάποια ομάδα όσο δεν είχα απαντήσει στην ΕΠΟ. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν και με καμία ομάδα. Οσοι με ξέρουν αντιλαμβάνομαι τι λέω και αν το εννοώ».

Τι τον οδήγησε εκτός Εθνικής ομάδας;  «Αν άκουγα την καρδιά μου θα έμενα στην Εθνική, αλλά επαγγελματικά δεν έπρεπε να συνεχίσω. Να σκεφτώ τον εαυτό μου, να κοιτάξω μπροστά. Ηταν μια απόφαση για μένα. Δεν θα είμαι για πολλά χρόνια ακόμα στους πάγκους», πρόσθεσε ο Σάντος εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πει όχι στην πρόταση της ΕΠΟ για νέο διετές συμβόλαιο. «Θα είμαι 100% αφοσιωμένος στην προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα σκέφτομαι τίποτα άλλο. Εκεί θα επικεντρωθώ με ήρεμο μυαλό, τα επαγγελματικά μου θα τα κοιτάξω μετά το τέλος του Μουντιάλ», ξεκαθάρισε ο Σάντος.

«Ηταν μια συναισθηματικά δύσκολη απόφαση, γιατί έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με ανθρώπους μέσα από την ομοσπονδία και πρώτα πρώτα με τον κ. Σαρρή. Ο πρόεδρος με την πρόταση ανανέωσης μου έδειξε πόσο εκτιμά τη δουλειά μου. Όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση υπάρχουν πολλά που σε βαραίνουν και σε πληγώνουν. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και αυτή η μεγάλη ανταπόκριση από τους Ελληνες φιλάθλους», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής. «Από την στιγμή που η ΕΠΟ ήθελα μια απάντηση από μένα, ήμουν υποχρεωμένος να την δώσω και αυτό έκανα. Εχω συμβόλαιο ως τις 31/6, αλλά είμαι βέβαιος οτι θα χρειαστεί να το επεκτείνουμε για κάποιες μέρες».