Δώνης: «Μιλήσαμε με Ολυμπιακό για Φορτούνη – Γιατί δεν ήρθε στη Σαουδική Αραβία»

Το ενδιαφέρον της Αλ Ουάχντα για τον Κώστα Φορτούνη επιβεβαίωσε ο Γιώργος Δώνης.

Ο Έλληνας προπονητής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φως» τόνισε πως ο Φορτούνης θα αποτελεί πάντα μεταγραφικό του στόχο, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται, ενώ εξήγησε πως έχει η κατάσταση και ποιες είναι πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή στην Αλ Ουάχντα.

«Με τον Φορτούνη ήταν εύκολο να γίνει η μεταγραφή τον Ιούλη. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει και με τον Φορτούνη, είχα μιλήσει και με τον ατζέντη του», σχολίασε αρχικά ο Δώνης.

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Βρέντζο, αλλά και την κατάσταση με την ομοσπονδία, είπε: «Είχα επιβάλει τη γνώμη μου στην ομάδα μου. Ομως περιμέναμε να πάρουμε την έγκριση της ομοσπονδίας. Αυτό μας πήγε πίσω. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα. Τελειώνει και η διορία για μεταγραφές. Εγώ θέλω να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα, ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα αν μας κάνει ο Φορτούνης. Φυσικά και μας κάνει. Εδώ που φτάσαμε όμως το θεωρώ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Και έχουμε μεγάλο προβληματισμό γιατί θέλω δεκάρι και εξτρέμ».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα έδινε τον παίκτη: «Εκείνη την περίοδο ήταν σε δύσκολη κατάσταση ο Ολυμπιακός, δεν είχε κάνει μεταγραφές, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ μεγάλο σεβασμό στον Φορτούνη. Στην επιθυμία του Φορτούνη».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η ομοσπονδία εν τέλει ενέκρινε τη μεταγραφή, ενώ ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα μεγάλο ποσό για να τον παραχωρήσει. Η πρώτη πρόταση της Αλ Ουάχντα ήταν χαμηλότερη, αλλά στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν» λόγω της καθυστέρησης της ομοσπονδίας.

Για τον Φορτούνη και το μέλλον του, είπε: «Εγώ σε όποια ομάδα είμαι, θα τον θέλω. Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα, καλό είναι να αλλάξει περιβάλλον. Και ειδικά τώρα που γίνεται χαμός στη Σαουδική Αραβία με τόσους μεγάλους παίκτες να έρχονται. Είναι ωραίο να το ζήσει. Και δεν θα έχει το στρες που έχει στην Ελλάδα. Εγώ εδώ ηρέμησα, μου έφυγε το στρες, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Εδώ μοιάζει η χώρα με την ατμόσφαιρα στην Αγγλία».

Τέλος, για το «κόλλημα» που έχει με τον Φορτούνη, ο Δώνης εξήγησε: «Πέρα από τον θαυμασμό μου για τον παίκτη, ο Κώστας έχει καλές σχέσεις με τους γιους μου, ειδικά τον Τάσο. Έχουν και κοινό ατζέντη, τον Κουτσολιάκο. Είχα επικοινωνία με τον Κώστα και για μη ποδοσφαιρικά θέματα, τον εκτιμώ για την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Η άποψή μου είναι η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επιθετικό χαφ από τον Φορτούνη!».