Βεστράετε: «Μου είπαν τι σημαίνει για τον κόσμο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε ο Μπίργκερ Βερστράετε, με τον Βέλγο μέσο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για την προσέγγιση του Θοδωρή Καρυπίδη, ενώ έδειξε ενημερωμένος και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε, στην επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρινόμαυρων»:

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω πλέον στον ΑΡΗ και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά με τη νέα μου ομάδα.

Έρχομαι με μεγάλη όρεξη και με στόχο να βοηθήσω τον ΑΡΗ να κατακτήσει πολλές νίκες και να πετύχει τους στόχους του στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρυσι έπαιξα αντίπαλος του Ολυμπιακού με την Antwerp.

Μίλησα με πολλούς φίλους και συμπατριώτες μου που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως στον Ατρόμητο και μου είπαν πως είναι ανταγωνιστικό. Αυτό είναι καλό.

Για τον ΑΡΗ μου είπαν ότι είναι ένας σύλλογος που τον χαρακτηρίζει το πάθος όλων όσων βρίσκονται στην ομάδα και κυρίως των φιλάθλων. Μου είπαν ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι πολύ θερμή και θέλω να το ζήσω αυτό.

Μου είπαν ακόμη, επειδή με γνωρίζουν, ότι ο ΑΡΗΣ σαν ομάδα μου ταιριάζει και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ.

Πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε και ο τρόπος που με προσέγγισε ο πρόεδρος του ΑΡΗ. Μίλησα μαζί του και στα μάτια του διέκρινα τη φλόγα που έχει για την ομάδα και πόσο θέλει να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Δεν σας κρύβω ότι τα λόγια του και ο τρόπος που μου μίλησε με έπεισαν ότι παίρνω τη σωστή απόφαση.

Θα δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα. Θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είχα κι άλλες προτάσεις όμως προτίμησα τον ΑΡΗ για τους λόγους που σας εξήγησα και γιατί ήθελα να ζήσω μια καινούργια πρόκληση μακριά από την πατρίδα μου.

Ενημερώθηκα ότι το πρώτο μου ματς ως μέλος του ΑΡΗ θα είναι με τον Π.Α.Ο.Κ. Ένα τοπικό ντέρμπι. Μου είπαν τι σημαίνει για την πόλη και για τον κόσμο μας. Εγώ είμαι έτοιμος αν μου το ζητήσει προπονητής μου. Περιμένω το πρώτο μου παιχνίδι και πάμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».