“Υπάρχουν διαιτητές, που εκτελούν εντολές”

Πρόσωπο των τελευταίων ημερών, ο Σταμάτης Βελλής, αναφέρθηκε στην απόφασή του να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, την σκέψη αποχώρησης του Απόλλωνα, ενώ κατονόμασε και δύο διαιτητές οι οποίοι εκτελούν όπως είπε εντολές :

Για το θέμα της αποχώρησης είπε: Δεν μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες να μην πάνε στους παίκτες. Εγώ είπα πως θα ακολουθήσω πορεία αφού ακούσω και την γνώμη του κόσμου της ομάδας. Για μένα το σωστό είναι πως με βάση αυτά που βλέπει κανείς, είναι πως σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Εάν θέλουμε να πάρουμε καμιά διαιτησία μετά την φασαρία που κάναμε μένουμε εδώ που είμαστε. Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Σούπερλιγκ, όταν έγινε η ερώτηση αν χρειάζεται μια εγχείρηση το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε ο κ. Μώραλης γιατί είναι άρρωστο; Εντάξει γελάει ο κόσμος, προφανώς θα αναφερόταν στην Πρέμιερ Λιγκ”.

Για την διαιτησία γενικά τόνισε: “Πολλά παιχνίδια στην Σούπερλιγκ δεν είναι νόμιμα, είτε με διαιτητική παρέμβαση, είτε με κάποια συνεννόηση. Κατά την κρίση μου, δεν έχουν δώσει και πέναλτι εις βάρος της ομάδος μου, αλλά όταν βλέπεις περίεργα αποτελέσματα που δημιουργούν ερωτηματικά, κάτι γίνεται. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μπορεί ένας διαιτητής να μην σου δώσει ένα πέναλτι αλλά σε όλο το παιχνίδι να είναι σωστός. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Υπάρχουν συγκεκριμένοι διαιτητές οι οποίοι εκτελούν εντολές. Οι δύο διαιτητές είναι οι Σπάθας και Αμπάρκιολης έβλαψαν την ομάδα μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πάνε και ορίζουν τον Σιδηρόπουλο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Πας και ορίζεις έναν διαιτητή που έχει ακουστεί αρνητικά, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει παράπονα για τον συγκεκριμένο διαιτητή. Επίτηδες τον έβαλαν για να βλάψουν τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Είναι λάθος να λέμε πως οι διαιτητές είναι άσχημοι. Έχει τύχει να πάω να συγχαρώ διαιτητές, αλλά υπάρχουν και άλλοι που εκτελούν εντολές. Όταν βλέπεις διαιτητές να μην ακυρώνουν γκολ που δεν έχουν περάσει την γραμμή και να βλέπεις τον άλλον να πηγαίνει προς την σέντρα δεν σου κινεί την υποψία;».

Σε κάποια αποστροφή των λόγων του ο Σταμάτης Βελλής είπε: “Δύο είναι οι ομάδες που δεν χαρίζονται σε κανέναν όσο φιλικές σχέσεις κι αν έχουν. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ σε κάποια παιχνίδια παρουσιάστηκε κουρασμένος”.

Τέλος για τον Άρη είπε: “Το θέμα είναι πως θα παιχτεί το υπόλοιπο της χρονιάς καθαρά; Αν παιχτεί καθαρά, τα παιδιά του Άρη φτύνουν αίμα για το καλύτερο δυνατό, έχουν μέταλλο, είναι και οι άλλες ομάδες καλές. Ο Άρης έχει πολύ δύσκολο έργο. Και ο Απόλλων μπορεί να πέσει αγωνιστικά, αλλά το θέμα μου και η κραυγή μου είναι εμένα άσε με να πέσω κανονικά»

Η συνέντευξη δόθηκε στο “Αθλητικό Metropolis”