Σαμάτα: «Με βοήθησε που έμεινα εδώ στην διακοπή των εθνικών»

Ο Αλί Σαμάτα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της NOVA πριν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως τα γκολ θα έρθουν για τον ίδιο.

Ο Τανζανός επιθετικός, Αλί Σαμάτα, σε δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι κλήθηκε να μιλήσει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αναλυτικά:

Για το πως νιώθει:

«Νιώθω καλά. Προέρχομαι από έναν τραυματισμό, αλλά όλη την εβδομάδα προπονήθηκα πολύ καλά, έκανα την αποκατάσταση που ήθελα και πλέον νιώθω έτοιμος».

Για τον αν τον βοήθησε η διακοπή των εθνικών στο να προπονηθεί:

«Με βοήθησε 100%. Έμεινα εδώ, προπονήθηκα αρκετά με την ομάδα, με τους παίκτες που έμειναν εδώ, με το τεχνικό επιτελείο. Έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι καλύτερα το τι ζητάει ο προπονητής από μένα. Αυτό θα με βοηθήσει για τα παιχνίδια που έρχονται, αλλά και για να προσαρμοστώ καλύτερα στην ομάδα».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ:

«Ναι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση, ακόμη και πριν πάρω την απόφαση να υπογράψω το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ, η ψυχή μου και η καρδιά μου ήταν ήδη, ακόμη πριν προσγειωθώ εδώ στη Θεσσαλονίκη. Όσο περνάει ο καιρός αισθάνομαι και πιο δικαιωμένος. Είμαι εδώ και θέλω να παλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το γεγονός πως δεν έχει σκοράρει ακόμα:

«Σίγουρα πιστεύω στην ποιότητα, γνωρίζω ποιος είμαι και ξέρω ότι η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Για να είμαι ειλικρινής ναι, αναζητώ τα γκολ. Στην ομάδα δεν με πιέζουν γι’ αυτό, εγώ προφανώς έχω το πάθος να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή η πίεση με συγκεντρώνει περισσότερο στο να κάνω τη δουλειά μου. Οι οπαδοί με στηρίζουν αρκετά και αυτό με βοηθά για να μην το έχω βάρος. Δουλεύω σκληρά και πιστεύω ότι αυτό θα μεταφραστεί κάποια στιγμή σε γκολ, χωρίς να νιώθω πίεση».

Για το ντέρμπι με τον Άρη:

«Θέλω να ζήσω την εμπειρία του ντέρμπι. Δεν αναλώθηκα στο να ψάχνω πληροφορίες για το παιχνίδι. Θέλω να το ζήσω στο έπακρο. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά θα πρέπει να μπούμε και να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο μας. Το πιο κρίσιμο κομμάτι θα είναι ο ψυχολογικός τομέας. Θα πρέπει να εμφανιστούμε με τη σωστή νοοτροπία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».