ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα-Πάνω από 70.000 μέλη έχουν ψηφίσει

Συνεχής είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα σπάσουν οι σημερινές.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8 και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το απόγευμα. Έξω από αυτά σχηματίζονται μεγάλες ουρές καθώς η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 70.000 μέλη ενώ πάνω από 17.000 υπολογίζονται τα νέα μέλη που έχουν ψηφίσει. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 200 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό στις κάλπες, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει και σε ρεκόρ συμμετοχής.

Τη μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε τόσο η Ράνια Σβίγγου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ όσο και ο Νίκος Παππάς

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ. Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

Την προεδρία του κόμματος διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.