Media News

* Η βροχή που έπεσε τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσε ένα τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ στην περιοχή της Τούμπας, καθώς από το πολύ νερό βγήκε νοκ άουτ ένα κόμβος του ΟΤΕ κι έτσι επλήγη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά από τότε που ανακαλύφθηκε το… τηλέφωνο, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ την Κυριακή δεν υπήρχε ούτε τηλεφωνο, ούτε Ίντερνετ. Έτσι η μετάδοση του αγώνα από όλα τα ραδιόφωνα, έγινε με κινητά τηλέφωνα, αφού οι σταθερές γραμμές ήταν εκτός λειτουργίας.

* Η διακοπή προκάλεσε προβλήματα και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού τα γραφεία δεν είχαν ούτε σήμερα Δευτέρα τηλέφωνο και Ίντερνετ, δυσκολεύοντας την κατάσταση πάρα πολύ.

* Νίκη των εργαζομένων της “Μακεδονίας” στη σημερινή εκδίκαση της προσφυγής για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99. Το δικαστήριο αποφάσισε  την εξαίρεση από τη διαδικασία των εργαζομένων που έχουν απολυθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της εθελουσίας και στους οποίους η εταιρεία δεν έχει πληρώσει τα χρέη της.  Η συνολική απαίτηση προς του εργαζόμενους  η οποία ανέρχεται σε 300 χιλ.  ευρώ δεν πρόκειται να “κουρευτεί”.

* Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nova, περίπου 2.200.000 άνθρωποι, παρακολούθησαν το παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Άγνωστο αν σ΄ αυτούς συνοπολογίζει η διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού, όσους προσπαθούσαν μάταια να δουν το παιχνίδι μέσω της υπηρεσίας Novago. Αυτοί αν και πληρώνουν, δυσκολεύτηκαν, γιατί το σύστημα δεν άντεξε τόσο κόσμο.

* Πολλοί οπαδοί (συνήθως με δημοσιογραφικές ταυτότητας…) βρίσκουν καταφύγιο στις συνεντεύξεις τύπου και γενικώς στη δημοσιογραφία για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Ένας τέτοιος αποκάλεσε “καραγκιόζη” τον Γιάννη Αναστασίου, την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα συνεντεύξεων του Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός θα προβεί σε καταγγελίες στην ΕΣΗΕΑ και στον ΠΣΑΤ, αλλά φυσικά δεν θα αλλάξει τίποτα.

* Άλλαξε στούντιο ο Arena FM, που όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει στην εκτίμηση του κοινού, και είναι πλέον 2ο αθλητικό ραδιόφωνο στην πόλη, πίσω από το Αθλητικό Μετρόπολις. Ο Arena FM έφυγε από το στούντιο στο εμπορικό κέντρο “Μακεδονία” και μετακόμισε σε άλλο χώρο στην περιοχή της Βούλγαρη, όπου συστεγάζεται με την εφημερίδα, Arena Press.

* H Βέροια έχει αλλάξει επίπεδο αγωνιστικά, είναι πλέον μία ομάδα που διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, έχει αλλάξει ιδιοκτησία με την είσοδο του 35χρονου Θόδωρου Καρυπίδη στο ποδόσφαιρο και σύντομα θα αλλάξει επίπεδο και επικοινωνιακά. Η συμπαθής ομάδα της Ημαθίας ήταν πολύ πίσω μέχρι τώρα στο κομμάτι αυτό, αλλά ήδη ετοιμάζονται πράγματα, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες και τα μέσα της εποχής.

* Το τρίτο του παιδί απέκτησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Ευχές για ότι καλύτερο.

* Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για τη συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Τη μήνυση είχε καταθέσει ο πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για δημοσιεύματα του «Έθνους» πριν δυο χρόνια, όταν είχε παραιτηθεί από το υπουργείο Εργασίας.

* Το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικό του εκδότη τον πρότερο έντιμο βίο του, απέρριψε όμως τα ελαφρυντικά ότι στα δημοσιεύματα δεν υπήρξε δόλος καθώς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, αφού μέχρι και σήμερα η εφημερίδα δεν προέβη σε επανόρθωση του «συκοφαντικού» κατά το δικαστήριο, δημοσιεύματος.

* Μόλις δύο εφημερίδες ξεπέρασαν αυτή την Κυριακή τις 100.000 φύλλα. Αναλυτικά οι κυκλοφορίες : «Θέμα»: 115.000, «Βήμα»: 102.000, «Real news»: 83.000, «Έθνος»: 80.000, «Δημοκρατία»: 25.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 20.000, «Εξέλιξη» και «Kontra news»: 15.000 και «Ελευθεροτυπία»: 11.000.

* Την Τρίτη 28/10 θα κυκλοφορήσουν οι αθλητικές εφημερίδας (με καθεστώς ημιαργίας εργάστηκαν σήμερα Δευτέρα οι δημοσιογράφοι, όπερ σημαίνει ότι έκλεισαν νωρίς οι εφημερίδες), οι οποίες δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο την Τετάρτη 29/10. Συνήθως οι αθλητικοί συντάκτες κάθονταν παραμονές αργιών και δούλευαν ανήμερα, αλλά φέτος οι εκδότες αποφάσισαν να γίνει διαφορετικά.