Αναγνώριση από Μίτσελ για Αναστασίου

Στην NOVA μίλησε ο Μίτσελ που αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ, όσο και στον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου. Μάλιστα αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στους πράσινους:

“Πιστεύω πώς είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με εκείνη που είδαμε πέρυσι. Είναι μία ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πρόοδο με προπονητή τον Αναστασίου. Έχει νέους παίκτες, οι οποίοι έχουν δείξει πως είναι ενωμένοι. Είναι μία νέα και συμπαγής ομάδα. Είναι μία ομάδα η οποία συνεχώς προοδεύει και βελτιώνει το παιχνίδι της. Πραγματικά μου αρέσει το πώς δουλεύει αυτός ο προπονητής. Είναι μία ομάδα η οποία μαζί με τον Ατρόμητο έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα η οποία παίζει καλά”.

Για την εικόνα του πρώτου μεταξύ τους παιχνιδιού στην Λεωφόρο, όπου οι δύο προπονητές τα έλεγαν σε πολύ καλό κλίμα:  “Ξέρουμε πως είναι ένας αντίπαλος, ένας εχθρός. Όμως, για να κερδίσεις τους αντιπάλους σου πρέπει αρχικώς να τους σέβεσαι. Πολλές φορές έχουμε πει πως μας αρέσει η δουλειά που κάνει αυτός ο προπονητής. Κατά η γνώμη μου θα πρέπει να ξεφύγουμε από την αντιπαλότητα και την έχθρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και να αρχίσουμε να βλέπουμε το πόσο καλή δουλειά γίνεται στον Παναθηναϊκό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται και ότι κάποια στιγμή θα είναι ένας αντίπαλος που θα δίνει περισσότερη αξία στις νίκες μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε τι δουλειά κάνει για να μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε”.

Για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ και την… επόμενη μέρα, συμπλήρωσε:  “Πιστεύω ότι το κάνουν ήδη κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Η νίκη της Τρίτης ήταν πάρα πολύ σημαντική και πάρα πολύ διάσημη εξαιτίας του αντιπάλου. Υπάρχουν φορές που έχουμε μικρότερο ή μεγαλύτερο σκορ και αναλόγως με το ποιος είναι ο αντίπαλος, εξηγούμε το αποτέλεσμα. Όμως, εμείς πιστεύουμε πως οι ποδοσφαιριστές μας έχουν σε όλα τα παιχνίδια την ίδια ψυχολογία. Είναι αδύνατο να αλλάξεις την ψυχολογία των παικτών μας μέσα σε λίγες ημέρες. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι παίκτες μας παίζουν για τη νίκη. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς.

Για αυτό όταν την Τρίτη το βράδυ με ρώτησαν που θέλω να αφιερώσω τη νίκη μας, είπα καταρχήν στους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε προπονητής, είτε Έλληνας, είτε ξένος, είτε οποιοσδήποτε άνθρωπος είχε να κάνει με αυτά τα παιδιά, με αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες, θα είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Και δεν το λέω από μετριοφροσύνη. Οι προπονητές φτιάχνουν το πλάνο, το στιλ παιχνιδιού. Αυτοί που το κάνουν πράξη είναι οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι το υλοποιούν και για αυτό το λόγο τους ευχαριστούμε”.