Ο Κολοσσός H Hotels έδωσε τέλος στο σερί των δύο ηττών που γνώρισε από το Λαύριο Megabolt και τον Ολυμπιακό, περνώντας το περασμένο Σάββατο από την Πάτρα με το άνετο 87-69 επί του Απόλλωνα Carna. Η ομάδα της Ρόδου μπήκε στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 2-2 για μόλις για τέταρτη φορά στις 18 σεζόν της στη Stoiximan Basket League μετά από τις σεζόν 2009-10, 2014-15 και 2015-16.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό, ο Άρης Midea σημείωσε τρεις διαδοχικές νίκες επί του Απόλλωνα Carna εκτός, της Καρδίτσας Ιαπωνική και της ΑΕΚ Betsson εκτός έδρας, έχοντας παθητικό 70, 61 και 64 πόντων αντίστοιχα σε αυτά τα παιχνίδια. Έτσι πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση του στο Πρωτάθλημα από το 2015 όταν και πάλι είχε απολογισμό τριών νικών στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Κολοσσός H Hotels και Άρης Midea θα αναμετρηθούν για 35η φορά στη Stoiximan Basket League, χωρίς μάλιστα να έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι τους στα πλέι οφ και η ομάδα της Ρόδου έχει δημιουργήσει μία εξαιρετικά θετική παράδοση αφού το προβάδισμα της σε νίκες, έχει γίνει πια διψήφιο. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Κολοσσός H Hotels μετράει εννιά σερί νίκες επί του αντιπάλου του, ανεξαρτήτως έδρας.

Μετά το διπλό του Άρη Midea για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 με 72-61, ο Κολοσσός H Hotels έκανε ένα 9/9 με τέσσερις σερί εντός και πέντε σερί εκτός έδρας νίκες. Η κυριαρχία της ομάδας της Ρόδου στα ματς που έγιναν στο νησί είναι εντυπωσιακή. Ο Άρης Midea πήρε τα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια στα οποία επισκέφτηκε τον αντίπαλο του, όμως ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε στα 12 από τα 14 που ακολούθησαν.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι 12 από τα 15 ματς της Ρόδου κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές. Τελευταίο από αυτά το περσινό όταν ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε με 96-90 (Κένταλ Σμιθ 28π, 10/10β, 3/5δ, 4/7τρ, Μάικλ Ντίξον 20π, 4/6τρ, 4ασ. – Βασίλης Τολιόπουλος 20π, 4/8τρ, 6ασ, Τζανόντ Νότε 17π, 3/5δ, 3/5τρ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ο Κωστής Γόντικας μετράει αντίστροφα για τρία milestones. Απέχει 16 πόντους από τους 400, πέντε εύστοχες βολές από τις 100 και τρεις τάπες από τις 50 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είναι πρώτος στις λίστες των περισσότερων εύστοχων σουτ δύο πόντων (31), ριμπάουντ (37) και ranking (94).

* Αν και δεν έπαιξε στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, ο Λόντον Περάντες είναι πρώτος στις ασίστ έχοντας 31. Ο Αμερικανός έχει ήδη ξεπεράσει 140 παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Κολοσσού H Hotels στη Stoiximan Basket League.

* Ο Τάιλερ Πόλεϊ έχει 8/8 βολές και έτσι μετράει συνολικά 14 συνεχόμενες εύστοχες σε ματς κανονικής περιόδου, καθώς έκλεισε την περσινή με 6/6. Η τελευταία άστοχη που είχε ήταν με αντίπαλη τη νυν ομάδα του (ΠΑΟΚ-Κολοσσός 3/4 βολές).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με εξαίρεση το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό (28), ο Κολοσσός H Hotels είχε επιδόσεις από 44 μέχρι 46 πόντους μέσ από τη ρακέτα.

– Το 50% με το οποίο εκτέλεσε στις τέσσερις αγωνιστικές, κατέταξε την ομάδα της Ρόδου στην 11η θέση της λίστας των διπόντων.

ΑΡΗΣ MIDEA

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης επιστρέφει στο γήπεδο όπου πέρασε την προηγούμενη σεζόν, ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels. Ο διεθνής γκαρντ απέχει τρία κλεψίματα από τα 200 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές μέσους όρους 17 πόντων, 2,75 ριμπάουντ, 3,75 ασίστ και 17,25 στο ranking. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος είχε 13,65 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 12 ranking.

* Με τη 290ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα μπει στην 60άδα της σχετικής λίστας, φτάνοντας στην 60ή θέση τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Μιχάλη Κακιούζη.

* Δύο από τους πέντε που είχαν τουλάχιστον επτά κλεψίματα στις πρώτες αγωνιστικές, ήταν παίκτες του Άρη. Ο Ρόνι Χάρελ είναι 2ος με οχτώ και ο Ίσμαελ Σανόγκο μοιράζεται την 3η θέση με τους Σάιμπερτ και Μπιουκάναν έχοντας από επτά.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης Midea έχει με διαφορά το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές, μεταξύ των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές εκτέλεσε με 81,7% χωρίς να πέσει κάτω από το 75% (είχε 15/20 στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική).

– Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ξεπέρασαν τα οχτώ εύστοχα τρίποντα σε κάποιο από τα τέσσερα παιχνίδια τους στο Πρωτάθλημα.