Λουτσέσκου: «Κοιτάω το επόμενο, οι αντίπαλοι έχουν την πλήρη στήριξη του συστήματος!»

Για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» αλλά και για τις… βοήθειες που έχουν οι ανταγωνιστές του Δικεφάλου για το πρωτάθλημα, μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω ότι η σεζόν κρίνεται σε περισσότερα παιχνίδια από ένα όταν είσαι μια ομάδα που έχεις υψηλούς στόχους. Έχουμε χάσει δύο από τα 19 παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής. Είναι φυσιολογικό να έχεις ένα κακό αποτέλεσμα όταν υπάρχουν πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έπρεπε να πετύχει συνεχόμενες προκρίσεις χωρίς να έχει το μαξιλαράκι μιας άλλης διοργάνωσης και αυτό μας δημιούργησε μια μεγάλη πνευματική πίεση και φορτωμένο πρόγραμμα. Όταν έρχονται οι δύσκολες μέρες, πρέπει να ξεπερνάς την αναστάτωση και να συνεχίζεις»

Για τον τίτλο: «Δεν θα πάω τόσο μακριά. Θα κοιτάξω το επόμενο παιχνίδι. Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα που είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προσπαθούμε να παίρνουμε το μέγιστο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε αντιπάλους ποιοτικούς και καλούς και έχουν την πλήρη στήριξη του συστήματος».

Για την εικόνα της ομάδας στο ματς με την ΑΕΚ και την αντίστοιχη στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν θα κάνω συγκρίσεις στα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ ήταν ένα άλλο παιχνίδι, σήμερα ένα άλλο και Την Πέμπτη θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα και όχι στο προηγούμενο παιχνίδι έχουν χρησιμοποιηθεί γενικότερα στη χρονιά. Έχουμε ένα συνεχόμενο πρόγραμμα και πρέπει να πάρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων της ομάδας. Αν δούμε τη μεγαλύτερη λίστα της ομάδας οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιείται σε παιχνίδια».

Για την αποχώρηση του πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου από την προπονητική: «Η αλήθεια είναι ότι είναι δική του απόφαση αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει ακόμη ξεκάθαρα. Είναι η δική του ζωή και καριέρα. Δεν είχαμε το χρόνο να το συζητήσουμε. Αν θέλετε μπορείτε να τον πάρετε τηλέφωνο για να τον ρωτήσετε εσείς. Νιώθω ανακουφισμένος που θα επιστρέψει στη χώρα, δεν ξέρω τι θα κρύβει το μέλλον».