Επιμένει ο Αρκούδης για την υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας»: «Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου»

Την ώρα που αναμένεται η κρίση της εισαγγελέας εφετών για την τύχη των μελών της ΕΕΑ στην «σκοτεινή» υπόθεση της δήθεν πολυϊοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης (δείτε εδώ), ένα εξ αυτών, ο Ηλίας Αρκούδης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Το μέλος της ΕΕΑ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη υπόθεση ως «μη σοβαρή για τα μέλη της Επιτροπής», εκτιμώντας ότι θα καταπέσει.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι διαδικασίες είχαν κινηθεί μετά από τη μήνυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση καθήκοντος, μετά την εισήγηση- σκάνδαλο για υποβιβασμό του Δικεφάλου, η οποία κατέπεσε με κρότο στο CAS.

Όσο για την εισήγηση αυτή καθαυτή, ο κ. Αρκούδης υποστήριξε ότι «έχει ήσυχη τη συνείδηση του».

Παράλληλα, κουβέντα έγινε και για το γεγονός ότι η εισήγηση του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ έγινε την ώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα είχε αγώνα, έριξε την ευθύνη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, τότε του Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως δεν γνώριζαν τα μέλη της Επιτροπής ότι εκείνη την ώρα γινόταν αγώνας, και πως δεν εξέδωσαν αυτοί την ανακοίνωση, απλά μεταβίβασαν την εισήγηση στο γραφείο τύπου του Υπουργείου, το οποίο είχε την ευθύνη για την δημοσιοποιήσει, «δείχνοντας» ουσιαστικά τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αν διαβάσει κανείς γιατί μας καλούν θα καταλάβει πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δεν είναι τυχαίο πως κάποιος εισαγγελέας είχε βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Ξέρετε γιατί μας ζητούν εξηγήσεις; Γιατί δώσαμε μόνο 5-7 ημέρες για τα υπομνήματα, γιατί αφήσαμε τον Ολυμπιακό να παραστεί. Γιατί καλέσαμε μια κυπριακή εταιρεία καταλάθος και όχι κάποια άλλη. Γιατί άλλο δικαστήριο έκρινε διαφορετικά από εμάς. Για να τελειώνουμε εμείς όταν δικάσαμε, που δεν είμαστε κάποιοι τυχαίοι που περάσαμε και μπήκαμε, όταν δικάσαμε είχαμε τα στοιχεία.

Η Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είχε τα στοιχεία που είχαμε εμείς και δεν μπορούσε να τα έχει. Εγώ έκρινα με βάσει τη συνείδηση μου. Λέω ότι της ΕΠΟ δίκασαν με ελλιπή στοιχεία. Ποιο ήταν το κεντρικό πρόσωπο που στηρίχθηκε; Ο ανιψιός. Το όνομα του στην απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά. Εγώ όταν δικάσαμε πρωτοδίκως έχω απόλυτα τη συνείδηση μου ήσυχη. Το CAS κακώς είπε ότι δεν υπάρχει κρίση σε δεύτερο βαθμό στην Ελλάδα.

Το πόρισμα μας ήταν δεσμευτικό και είχε εφέσιμο στο διοικητικό εφετείο. Όποιος ήθελε μπορούσε να προσφύγει εκεί. Από εκεί και πέρα όλα αυτά έχουν τη αξία τους. Πιστεύω θα πάνε στο αρχείο. Εγώ αισθάνομαι καθαρός, αυτά που με καλέσανε για να δώσω εξηγήσεις θεωρώ πως δεν έχουν αξία. Αυτό που είχε πει ο κύριος Παναγόπουλός πως άκουσε ότι εγώ ζήτησα λεφτά για μια άλλη υπόθεση κατέπεσε. Δεν κατέπεσε δηλαδή, αλλά θα καταπέσει.

Έκαναν μια μήνυση και η εισαγγελέας ζητάει εξηγήσεις, εμείς θα τις δώσουμε. Θεωρώ θα πάει πάλι στο αρχείο. Μετά από 3.5 χρόνια να τελειώνουμε με κάποια πράγματα. Καταρχάς η επιτροπή δεν υποβιβάζει κανέναν, εμείς δεν δώσαμε κανένα δελτίο τύπου. Εμείς τη στέλνουμε στο γραφείο τύπου του Υπουργού. Εγώ δεν ήξερα ότι εκείνη τη ώρα έπαιζε ο ΠΑΟΚ! Το γραφείο τύπου του Υπουργείου έκρινε σε ποια ώρα θα την έδινε στη δημοσιότητα. Κανείς δεν το είχε συνδέσει με τον αγώνα. Εγώ δεν το είχα συνδέσει στο μυαλό μου ότι παίζει ο ΠΑΟΚ εκείνη τι στιγμή. Δεν είχαμε καμία πρόθεση τέτοια. Αν είχα στο μυαλό μου ότι γινόταν αγώνας θα το καθυστερούσα. Πιστεύω και οι υπόλοιποι. Δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι τέτοιο.

Το τι είπε η κυρία Μαρούπα, αποτυπώθηκαν στην απόφαση. Ήταν παρόντες 10 άνθρωποι. Η κυρία Μαρούπα ψήφισε την απόφαση. Ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτά που νομίζει, εγώ τι να πω. Εγώ δεν πήγα, η κυρία Μαρούπα αναλαμβάνει τις συνέπειες του λόγου της».

Ακούστε όλα όσα είπε: