Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού, παραμένουν οι ποινές για το ντέρμπι!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε τη διατήρηση των ποινών του Ολυμπιακού για το διακοπέν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μηδενισμός, -1 βαθμός και δύο αγωνιστικές έδρας! Κεκλεισμένων με ΑΕΚ…

Μετά το πρωτοβάθμιο όργανο της Superleague, ήρθε και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να διατηρήσει τις ποινές στους Ερυθρόλευκους, που χάνουν οριστικά το παιχνίδι με σκορ 3-0, τους αφαιρείται ένας βαθμός και θα εκτίσουν τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, απέναντι σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, απέρριψε τόσο την έφεση του Ολυμπιακού, όσο κι εκείνη του Παναθηναϊκού για την κύρια παρέμβαση που είχε κάνει, αλλά πλέον αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού αποφασίστηκε η οριστική δικαίωση των θέσεων του Τριφυλλιού.

Πλέον μένει να φανεί αν η πειραϊκή ΠΑΕ θα προσφύγει και στο CAS όπως είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός παραμένει οριστικά μόνος πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στο +4 από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και στο +5 από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)