Σε εξέλιξη επιχείρηση στεγανοποίησης του ρήγματος στο «Βέλος» (vid)

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ήδη πλήρωμα αδειάζει τα νερά, ενώ δύτης βούτηξε σήμερα (18/11), νωρίς το πρωί, στο Θερμαϊκό και στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει για τυχόν ζημίες από την κάτω πλευρά του αντιτορπιλικού.

Προσπάθεια για να στεγανοποιηθεί όσο είναι δυνατόν το ρήγμα στη πρύμνη του «Βέλους» μέχρι να κοπάσουν οι δυνατοί ώστε το γηραιό αντιτορπιλικό να μπορέσει να επισκευαστεί, γίνεται από το πρωί.

Στο σημείο έφτασε συνεργείο δυτών καθώς και ένας γερανός. Σύμφωνα με το σχέδιο οι δύτες θα περάσουν ιμάντες κάτω από τη πρύμνη του πλοίο ώστε ο γερανός από τη ξηρά να σηκώσει τη πρύμνη για να μην μπαίνουν νερά στο κύτος από το ρήγμα.

Ταυτόχρονα τοποθετούν κλίμακα, και δένουν άλλους κάβους, ώστε να ακινητοποιήσουν περισσότερο το πλοίο παρέχοντας του καλύτερη προστασία.

Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που λειτουργεί ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα και στολίζει την παραλία της Θεσσαλονίκης, δεν άντεξε από τις καιρικές συνθήκες, παρά τη συνδρομή ρυμουλκού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο ρήγμα στη πρύμνη από τη σύγκρουση του με τον ντόκο της παραλίας.