Με ένα νοσοκομείο η Θεσσαλονίκη!

Τελείως μόνο του, χωρίς καμία στήριξη από τον «Άγιο Παύλο», θα εφημερεύει για όλο το μήνα Μάρτιο το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα από τις οκτώ εφημερίες που προβλέπεται να κάνει μηνιαίως τις επτά θα καλείται να τις βγάλει πέρα μόνο του παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τον τεράστιο όγκο ασθενών που προσέρχονται στα επείγοντα.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ήδη η κατάσταση είναι απελπιστική, με την αναμονή να φτάνει τις οκτώ-δέκα ώρες και τα φορεία να στοιβάζονται στη σειρά. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν, εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων έχουν μείνει μόλις τρεις τραυματιοφορείς ανά βάρδια στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και επτά νοσηλευτές για δεκατέσσερα ιατρεία.

«Η υποβάθμιση του ‘Ιπποκράτειου’ συνεχίζεται. Τελευταίο κρούσμα οι οκτώ εφημερίες του νοσοκομείου, εκ των οποίων στις επτά για το μήνα Μάρτιο θα εφημερεύει μόνο του στο νομό Θεσσαλονίκης. Αλήθεια πού θα φτάσουν η αναμονή και η ταλαιπωρία των ασθενών; Ταυτόχρονα καταγράφεται τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών σε όλα τα τμήματα. Σε αυτό συμβάλλει και η αφαίμαξη που γίνεται σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του «Ιπποκράτειου».
Παράλληλα τονίζει ότι συνεχής και εγκληματική είναι η ετήσια μείωση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, καθώς από 56 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012 κατήλθε στα 31,5 εκατ. ευρώ το 2014, όταν ακόμη και σε μικρότερα σε κλίνες νοσοκομεία η χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη.
«Όλα αυτά έρχονται να συνθέσουν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο έχει οδηγήσει εργαζόμενους και ασθενείς στα πρόθυρα εξαθλίωσης και είναι έτοιμο να εκραγεί. Δυστυχώς το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν: «Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι υπερέβαλαν εαυτούς στην εργασία τους με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους. Πλέον η λειτουργία του νοσοκομείου γίνεται επικίνδυνη και για τους ίδιους τους ασθενείς».

Πηγή: www.seleo.gr