Σαββατοκύριακο χωρίς μπάλα στην Κύπρο

Όχι μόνο επέμεναν στην απόφασή τους για αποχή από τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής οι διαιτητές στην Κύπρο, μετά την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα ο Λεόντιος Τράττος, αλλά το έκαναν και πράξη και το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Οι προσπάθειες της ΚΟΠ να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική για να μην υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έπεσαν στο κενό… Με ανακοίνωση της η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναφέρει: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για αποχή από τους αγώνες των πρωταθλημάτων της που είναι ορισμένοι για το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου 2014.

Η Ομοσπονδία νιώθει με τη σειρά της ότι τα τελευταία συμβάντα και η πίεση που εξασκείται στους διαιτητές με τέτοιες ενέργειες όπως τη ψεσινή βομβιστική επίθεση κατά του Προέδρου του Σ.Δ.Κ Λεόντιου Τράττου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

Το ανησυχητικό πρόβλημα με τις ακραίες ενέργειες με στόχο τη διαιτησία έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και η ΚΟΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του συνδέσμου και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για περαιτέρω ενέργειες.

Η ΚΟΠ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει τόσο σε επανεξέταση υφιστάμενων φακέλων για συμβάντα που προηγήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και εξιχνίαση του χθεσινού συμβάντος και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιόν της δικαιοσύνης”.

Σήμερα ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών με ανακοίνωσή δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον Σύνδεσμο Διαιτητών σχετικά με την απόφασή για αποχή από τα παιχνίδια που ήταν ορισμένα για το Σαββατοκύριακο, 1-2 Μαρτίου.

Το μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου, Χαράλαμπος Σκαπούλης, είπε σχετικά με την απόφαση: «Ήταν ομόφωνη και δεν ήταν εύκολο να παρθεί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν στις ομάδες και σε όλους του εμπλεκόμενους στους οποίους και θέλω να απολογηθώ, σαν σύνδεσμος διαιτητών. Πιστεύω υπό τις προϋποθέσεις ήταν η πιο σωστή και καλύτερη απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαιτητές απέχουν από τους αγώνες των πρωταθλημάτων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό συνέβη και την σεζόν 1995/96, όταν τότε οι διαιτητές έκαναν μερική αποχή και όσοι απέμειναν διαιτήτευσαν τους αγώνες.

Η αγωνιστική που είναι ορισμένη για τις 1-2 Μαρτίου μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου 2014.