Τρελά νούμερα για Τσέλσι

Τα μεγάλα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν είναι πλέον τίποτα λιγότερα από μεγάλες επιχειρήσεις που παράγουν αθλητικό θέαμα και κάνουν τρελούς κύκλους εργασιών. Η Τσέλσι είναι μια ομάδα που ανήκει σ΄ αυτή την κατηγορία. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτέλεσμα της τελευταίας χρήσης και τα νούμερα εντυπωσιάζουν

Ο κύκλος εργασιών της Τσέλσι έφτασε τα 407 εκατομμύρια ευρώ, που συνιστά ρεκόρ, όπως ρεκόρ συνιστούν και τα 23,4 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τα κέρδη.

“Αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο. Ο στόχος μας είναι οι συνεργασίες με τους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο και φυσικά, η αύξηση των μεγεθών, έτσι ώστε στο πλαίσιο του Financial Fair Play, να μπορούμε να επενδύουμε συνεχώς στην ομάδα μας για να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες” δήλωσε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπάκ.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς επένδυσε μεγαλα κεφάλαια στην Τσέλσι, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει έναν οργανισμό, που πλέον ανήκει στους κορυφαίους της Ευρώπης, αυτοχρηματοδοτείται και καταγράφει και κέρδη ρεκόρ!