By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπορούν να μπουν απευθείας στο νέο Champions League αν πάρουν το πρωτάθλημα!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedSUPERLEAGUEΔΙΑΦΟΡΑΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μπορούν να μπουν απευθείας στο νέο Champions League αν πάρουν το πρωτάθλημα!

Τhessports
Last updated: 22/03/2024 19:38
Τhessports
Share
SHARE

Η UEFA ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών στις τρεις διοργανώσεις της και επιβεβαίωσε ορισμένα από τα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες και άφηναν χαραμάδες αισιοδοξίας στην Ελλάδα για παρουσία σε φάση ομίλων του Champions League, έπειτα από πολλά χρόνια.

Οι προϋποθέσεις είναι πολλές και οι ελπίδες ελάχιστες, όμως ακόμα κι έτσι, οι νέοι κανονισμοί δίνουν κίνητρο στις ελληνικές ομάδες να μην αφήνουν κάποιον αγώνα και να κυνηγούν βαθμούς για το UEFA ranking σε οποιαδήποτε περίσταση, διότι στο τέλος, μπορούν να σταθούν πολύ τυχεροί.

Τη νέα σεζόν, υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες που μπορούν να μπουν σε αυτήν τη συζήτηση, την πρόκριση στον όμιλο (League Phase) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αυτές είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας με τον υψηλότερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA και από την 49η και 50ή θέση του ranking αντίστοιχα μπορούν να κάνουν όνειρα για το θαύμα και την απευθείας συμμετοχή τους στον όμιλο του Champions League, χωρίς να δώσουν προκριματικά.

Τυπικά, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του μονοπατιού των πρωταθλητών, όμως υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί απευθείας στον όμιλο. Την πρώτη καθορίζει ο νικητής του φετινού Champions League και τη δεύτερη ο νικητής του φετινού Europa League.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης αδειάζει χώρο

Αν η ομάδα που κατακτήσει το φετινό Champions League έχει εξασφαλίσει από το πρωτάθλημά της θέση για τη διοργάνωση της νέας σεζόν, όπως συνήθως συμβαίνει, τότε το εισιτήριο του πρωταθλητή Ευρώπης… περισσεύει.

Μέχρι φέτος, αυτό το εισιτήριο κατέληξε στον εκπρόσωπο της κορυφαίας χώρας του UEFA ranking που δεν είχε εκπρόσωπο στον όμιλο και κατόπιν δημιουργούταν ένα rebalancing που ευνοούσε κι άλλες ομάδες των προκριματικών, οι οποίες κέρδιζαν έναν γύρο. Αυτή η συνθήκη έχει ευνοήσει αρκετές φορές την Ελλάδα, όμως από φέτος τα δεδομένα αλλάζουν.

Αν ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν χρειαστεί το σχετικό εισιτήριο, τότε αυτό θα παραχωρηθεί στον σύλλογο του μονοπατιού των πρωταθλητών με την καλύτερη βαθμολογία πενταετίας, χωρίς να παίζει ρόλο η θέση της χώρας του ή σε ποιον προκριματικό γύρο αγωνίζεται. Αυτό το εισιτήριο μπορεί να δοθεί σε μία ομάδα των playoffs ή ακόμα και σε ομάδα του 1ου προκριματικού γύρου, με μοναδικό κριτήριο τον συντελεστή της στο UEFA ranking των τελευταίων πέντε ετών.

Ο Ολυμπιακός έχει 38,000 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 37,000 κι έτσι μπορούν να ονειρεύονται αν κατακτήσουν τη Stoiximan Super League σε σχέση πχ. με την ΑΕΚ των 10,000, τον Άρη των 9,000 και τους Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Ατρόμητο που δεν έχουν δικό τους συντελεστή και υιοθετούν εκείνον της Ελλάδας (5,905). Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” και οι “ασπρόμαυροι” έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη βαθμολογία τους, αφού αποτελούν τις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους φέτος.

Δεν αρκεί όμως να δώσει εισιτήριο στα προκριματικά ο πρωταθλητής Ευρώπης και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, για να βρεθούν στον όμιλο. Υπάρχει και μία τρίτη προϋπόθεση, εξίσου σημαντική. Θα πρέπει να είναι η ομάδα που έχει κερδίσει συμμετοχή στα προκριματικά με τον υψηλότερο συντελεστή, όπερ μεθερμηνευόμενον να μην βρεθούν στο μονοπάτι των πρωταθλητών ομάδες που έχουν περισσότερους βαθμούς.

 

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία
Next Article Άρης: Οι επετειακές φανέλες για τα 110 χρόνια

Τελευταία νέα

H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US