Συλλήψεις για στημένα (στη Γαλλία)

Με συνοπτικές διαδικασίες οι γαλλικές αρχές, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, χτύπησαν κύκλωμα που έστηνε παιχνίδια στην Ligue 2!

Όπως γραφει το gazzetta :

«Σεισμός» και μάλιστα πολλών Ρίχτερ κλονίζει το Γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς έσκασε σκάνδαλο για χειραγωγημένους αγώνες στην Ligue 2, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη προσχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και προπονητές.

Στους υπόπτους συμπεριλαμβάνεται και ο ισχυρός άνδρας και ο κόουτς της Καέν, η οποία φέτος αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, όπως και άνθρωποι των Νιμς, Ντιζόν και Ανζέ, σύμφωνα πάντα με τα Γαλλικά Μέσα.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ανζέ, πάντως, διαψεύδει κατηγορηματικά μέσα από δηλώσεις του, τονίζοντας πως κανένας από την ομάδα του δεν έχει συλληφθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι που αφορά την Νίμς, όπου μέτοχος της ομάδας υποσχέθηκε στον πρόεδρο να κάνει συναντήσεις και να δωροδοκήσει παράγοντες άλλων συλλόγων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή των «κροκοδείλων».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Ντιζόν, δηλώνει πως «μου προκαλεί έκπληξη όλη αυτή η υπόθεση, αλλά παραμένω απόλυτα ήρεμος», τονίζοντας έτσι την αθωότητα του.