«Βρείτε λύσεις, ανθρώπινα τα λάθη μας»

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι διαιτητές της Super League τονίζοντας πως συμφωνούν με την απόφαση της ΕΠΟ, προσθέτοντας πάντως ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να βρουν… λύσεις. Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει ως εξής: «Πάντως εμείς την ευθύνη για τα όποια ανθρώπινα λάθη μας την αναλαμβάνουμε πλήρως…»

Αναλυτικά: «Δυστυχώς για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας νέας άνανδρης δολοφονικής επίθεσης σε ένα από τα εκλεκτά μέλη μας, τον Χριστόφορο Ζωγράφο, στον οποίο όλη η διαιτητική κοινότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της και του εύχεται ταχεία ανάρρωση, προκειμένου να τον έχουμε και πάλι γρήγορα κοντά μας.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επιθέσεων, όπως αυτές των Καλόπουλου, Βασσάρα, Κωνσταντινέα, Βασιλειάδη, Αμπάρκιολη, Σιδηρόπουλου, Καρατζίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη. Με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε ότι τα φαινόμενα βίας αυξάνονται διαρκώς, και μάλιστα τα τελευταία 3 χρόνια θα λέγαμε ότι βρίσκονται σε έξαρση.

Το να ευχόμαστε να είναι το τελευταίο περιστατικό κάθε φορά που συμβαίνει τέτοιο ή παρόμοιο φαινόμενο βίας, χωρίς να λαμβάνονται ταυτόχρονα δραστικά μέτρα, σε εμάς τους διαιτητές πλέον δεν αρκεί. Για τον λόγο αυτό, η απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίζονται διαιτητές στα πρωταθλήματα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, με την προϋπόθεση να μην περιοριστούν οι ενέργειες μόνο σε αυτό.

Πιστεύουμε ότι άπαντες θα ήθελαν οι διαιτητές να μην φοβούνται τίποτα, προκειμένου να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι.

Γι’ αυτό ζητάμε :

1.1.     Από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, Super League,Football League, Πολιτεία) καθώς και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει, να προβούν στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων ώστε να προφυλαχτεί η σωματική μας ακεραιότητα.

2.2.     Την, από όπου και αν προέρχεται, διακοπή της στοχοποίησης των Ελλήνων Διαιτητών, καθώς τέτοιες ενέργειες πυροδοτούν βία και συμβάλλουν  ακόμα περισσότερο   στην κλιμάκωση τέτοιου είδους φαινομένων .

Πάντως εμείς την ευθύνη για τα όποια ανθρώπινα λάθη μας την αναλαμβάνουμε πλήρως…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ SUPER LEAGUE».