Προσέλευση ρεκόρ στο τένις

Αυτό το τριήμερο διεξάξεται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας ο τελικός του Ντέιβις Καπ στο Τέννις, ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελβετία…

Οι Γάλλοι είναι γηπεδούχοι και επέλεξαν να δωσουν τους αγώνες με τους Ελβετούς σε γήπεδο με χώμα, το οποίο συνήθως δεν είναι γήπεδο τέννις, αλλά γήπεδο… ποδοσφαίρου.

Ο τελικός του Ντέιβις Καπ γίνεται στο “Σταντ Πιέρ Μωρουά” ή αλλιώς “Σταντ Λιλ Μετροπόλ”, το οποίο είναι το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λιλ.

Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεων, αλλά για τις ανάγκες του Ντέιβις Καπ έγιναν κάποιες μετατροπές και στα παιχνίδια της Παρασκευής, κόπηκαν 27.432 εισιτήρια, αριθμός που συνιστά ρεκόρ.

Είναι η μεγαλύτερη προσέλευση σε αγώνα τέννις, η προηγούμενη ήταν 27.200 θεατές, στον τελικό του Ντέιβις Καπ του 2004 στην Σεβίλλη, ανάμεσα στην Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Στο ίδιο γήπεδο, αυτό της Λιλ, θα γίνουν και οι αγώνες του Ευρωμπάσκετ του 2015, η τελική φάση της διοργάνωσης, με τους διοργανωτές να συνεχίζουν τις μετατροπές, και να μετατρέπουν το γήπεδο της Λιλ σε γήπεδο μπάσκετ!

Για την ιστορία, στην πρώτη μέρα των τελικών του Ντέιβις Καπ, το σκορ είναι 1-1, με τον Μονφίλς να κερδίζει τον Φέντερερ με 3-0, και τον Βάβρινκα να κερδίζει τον Τσονγκά με 3-1.