Με Αγγελίδη κι… εκπτώσεις απ΄ την ΕΠΟ

Σήμερα στις 2μμ ξεκινά το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, στο οποίο αναμένονται εξελίξεις τόσο σε ότι αφορά την διοίκηση, όσο και σε ότι αφορά την συνέχιση του πρωταθλήματος…

Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, είναι γνωστό ότι παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου ο Σιωπήλης (τον ανακάλεσε ο Παναθηναϊκός), αλλά και από τη θέση του προέδρου, ο Αγραφιώτης.

Αν θα επιμείνει στην παραίτησή του ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα φανεί σήμερα. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Ιάκωβος Αγγελίδης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν φαίνεται διατεθειμένος για δραστικές ενέργειες και αποφάσεις, μάλλον θα ακολουθήσει μια τακτική αναμονής. Με δεδομένους τους συσχετισμούς στο συμβούλιο άλλωστε (οι 13 ομάδες είναι μόνιμα ένα μπλοκ), πρωτοβουλίες για την διοίκηση, μόνο σαν… αυτοκτονία μοιάζουν.

Θα φανεί σήμερα αν τελικά θα παραιτηθεί ο Αγραφιώτης κι αν θα υπάρξει υποψηφιότητα Μποροβήλου που θα την στηρίξει το κόκκινο μπλοκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, οι ομάδες θέλουν να παίξουν, η ΕΠΟ θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, και ανάλογα με το πως θα πάει το διοικητικό σήμερα, θα συζητηθεί και το θέμα της “κάλυψης”, που θέλει η ΕΠΟ για να ορίσει διαιτητές και να γίνουν αγώνες.

Η Ομοσπονδία έστειλε το μήνυμα ότι θέλει οι ομάδες να συμφωνήσουν και να δεσμευτούν να μην δυναμιτίζουν το κλίμα ΠΡΙΝ τους αγώνες (κάτι που μεταφράζεται και ως στοχοποίηση των διαιτητών), καθώς για το ΜΕΤΑ τους αγώνες, καταλαβαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί.

Ενδιαφέρον θα υπάρχει και για τα θέματα που έθεσε ο ΠΑΟΚ, τα οποία μπήκαν στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν.

Σε ότι αφορά τους ξένους διαιτητές, θα εξαρτηθεί από το αν θα γίνει η προσέγγιση που θέλει η ΕΠΟ για να ορίσει διαιτητές. Για την κλήση του Ντάλας προκειμένου να μιλήσει για τους λόγους, για τους οποίους παραιτήθηκε από τους ορισμούς, λογικά δεν θα υπάρξει αντίδραση.

Απομένει να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση στο θέμα, που θέτει ο ΠΑΟΚ, να γίνει επαφη Λίγκας – Υπουργού Δικαιοσύνης και να ζητηθεί να χαρακτηριστούν κατεπείγουσες όλες οι έρευνες που αφορούν το ποδόσφαιρο και οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Άραγε θα υπάρξει ομάδα που δεν θα θέλει να δουλέψει γρήγορα η δικαιοσύνη;

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

1. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ. κατόπιν της δήλωσης πρόθεσης παραίτησης του κ. Δ. Αγραφιώτη και της παραίτησης του κ. Ε. Σωπήλη από τα οικεία αξιώματα.

2. Περιστατικά βιαιοπραγιών κατά προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου και η εν γένει διαμορφωθείσα κατάσταση.

3. Προσφυγές των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια – Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε συνέχεια των από 03/09/2014, 08/10/2014 και 14/11/2014 αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

4. Εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16.

5. Επανακαθορισμός των ημερομηνιών διεξαγωγής της 11ης έως και 17ης αγωνιστικής.

6. Θέματα εκ της συνεργασίας με την εταιρεία Taf Sports Marketing A.E.

7. Γραφεία του Συνεταιρισμού / αλλαγή έδρας.

8. Αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να συζητηθούν τα εξής θέματα :»1.Παραίτηση Χιου Ντάλας από τα καθήκοντα ορισμού και αξιολόγησης των διαιτητών. Κλήση του για παροχή εξηγήσεων σχετικά με την παραίτησή του. 2.Διερεύνηση της πιθανότητας για συνέχιση του Πρωταθλήματος με ξένους διαιτητές, εφόσον η ΕΠΟ επιμένει στον μη ορισμό διαιτητών. 3. Προγραμματισμός συνάντησης Super League-υπουργού Δικαιοσύνης για να χαρακτηριστούν «κατεπείγουσες» και να επιταχυνθούν όλες οι ανοικτές έρευνες και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο».

9. Διάφορα.