«Μακάρι να παίζουμε κάθε 3 μέρες»

Λίγο πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας, πριν φύγει για το αεροδρόμιο για να πετάξει για το Μινσκ, ο ΠΑΟΚ βράβευσε τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Ράζβαν Ρατς, που κέρδισαν στην σχετική ψηφοφορία, που διοργανώνει η ΠΑΕ, τον τίτλο του καλύτερου γκολ, και του MVP, αντίστοιχα, για τον μήνα Οκτώβριο…

“Το θέμα δεν είναι τα βραβεία, αλλά να γινόμαστε καλύτεροι και μακάρι να είμαστε πάλι τον άλλο μήνα, όντας πρώτοι στο πρωτάθλημα, μέσα στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, μέσα σε όλους τους στόχους μας. Δεν μας πειράζει να έχουμε πολλά παιχνίδια και να παίζουμε κάθε τρεις μέρες, το έχουμε συνηθίζει και μακάρι να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους κι ας παίζουμε κάθε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι!” είπε ο Αθανασιάδης, όταν ρωτήθηκε αν οι συνεχόμενοι αγώνες έχουν εξουθενώσει τους παίκτες.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης με την Ντιναμό Μινσκ, και το κρύο που περιμένει τον ΠΑΟΚ εκεί;

“Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, μπήκε νωρίς ένα αυτογκόλ, μας έφυγε το άγχος νωρίς και ήρθε η άνετη νίκη. Θα πρέπει να έχουμε την ίδια απόδοση εκεί για να κερδίσουμε. Όσο για το κρύο, και με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα είχε -18 βαθμούς, στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά στη συνέχεια μπαίνεις στο κλίμα”, είπε ο Κλάους.

“Τα δύο παιχνίδια δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Στο πρώτο παιχνίδι το γρήγορο γκολ άλλαξε το παιχνίδι. Τώρα το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο και λόγω του κρύου. Εγώ τα έχω ζήσει αυτά, κάποιοι συμπαίκτες μου ίσως δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο πολικό ψύχος. Θα δυσκολέψει την ομάδα, ειδικά στην αρχή. Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα παιχνίδι που θα βάλουμε 3, 4 ή 5 γκολ” είπε από την πλευρά του ο Ράτς, ο οποίος σχολίασε και την ψυχολογική πίεση που δέχεται πάντα ο πρώτος στο πρωτάθλημα.

“Είναι πιο δύσκολο, όταν είσαι πρώτος, να μείνεις στην κορυφή, από το να είσαι δεύτερος και να ασκείς πίεση στον πρώτο. Μετά τον Παναθηναϊκό καταλάβαμε ότι κάναμε κάποια λάθη στο κομμάτι της ψυχολογικής διαχείρισης,, και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια” είπε ο Ρουμάνος, που ρωτήθηκε και για την επιλογή του να πάει στο Βελιγράδι για θεραπεία, αλλά δεν θέλησε να πει πολλά.

“Δεν είναι σωστό να πω οτιδήποτε, είναι κάτι καθαρά ιατρικό. Το σημαντικό είναι πως είμαι καλά, ίσως στον ίδιο χρόνο, ίσως λίγο πιο γρήγορα”, είπε.