«Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αυτή τη στιγμή»

Ελαφρώς… πιεσμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης, που μάλλον του βγήκε η ένταση του αγώνα…

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην (λογική) απόφασή του να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας του και φυσικά στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, έστω κι δεν θέλησε να ανοίξει ποδοσφαιρική συζήτηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αναστασιάδης :

Για το παιχνίδι : “Συμβαίνουν αυτά, γιατί η Παναγιά δοκιμάζει και τις αντοχές μας. Ήταν το πιο δυσκολο παιχνίδι από το καλοκαίρι, απ΄ όλες τις πλευρές και τους το είπα πριν το παιχνίδι, και δυστυχώς επαληθεύτηκα. Όταν το τέλος είναι καλό, όλα ξεχνιούνται. Σήμερα αν τα έβαζα τα παιδιά όλα, κατά 80% θα χάναμε το ματς και θα χάναμε και τους παίκτες. Εάν το χάναμε, θα με σκίζατε. Εγώ επειδή το γνώριζα, προτιμώ να με σκίσετε, παρά να ρισκάρω παίκτες. Αν κοιτάς τον εαυτό σου, και δεν κοιτάς την ομάδα… Η προετοιμασία για το ματς αυτό, έγινε από το Μινσκ. Έβγαλα τον Σαλπιγγίδη στο ημίχρονο, για να έχω έναν αρχηγό εδώ σήμερα και τον είχα. Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο κορυφαίος σήμερα. Εγώ την κριτική μου την κάνω στα αποδυτήρια, χωρίς να ξεχωρίζω μικρό από μεγάλο. Εκεί τους κάνω κομμάτια”

Για τον λόγο των διακυμάνσεων στο σκορ : ” Γιατί φάγαμε δύο γκολ! Εμείς φταίμε, βλέπετε κανέναν άλλον; Με πρώτο εμένα, όταν η ομάδα χάνει φταίω εγώ, όταν κερδίζει φταίνε οι ποδοσφαιριστές”

Για το αν είχε θετικά σήμερα : “Έχει θετικά, ακόμα και τα αρνητικά, θετικά είναι. Ο πρωταθλητισμός είναι άλλο πράγμα, εγώ από παιδί πρωταθλητισμό κάνω σ΄ αυτή την ομάδα. Κάποιοι παίκτες μπορεί να λένε, μέχρι εδώ είμαστε. Δεν θα μιλήσω με ονόματα, δεν θα πω από ποιους είμαι ευχαριστημένος. Αυτά στα αποδυτήρια. Εγώ έμαθα, αυτά που κάνω στο σπίτι με τη γυναίκα μου, τα λέω με τη γυναίκα μου. Ούτε με τον αδερφό μου”.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό : “Είμαστε οριακά με τον χρόνο, αλλά είμαστε καλά. Δεν ξέρω ακόμα, οι αποφάσεις λαμβάνονται λίγο πριν το ματς”.

Για τους κεντρικούς αμυντικούς : “Να πάρουμε 5-6 για να έχουμε; Θα δούμε. Έχουμε προβλήματα, γιατί εκτός του Κατσικά, υπάρχει και το πρόβλημα με τον Τζαβέλλα, ένιωσε βαρύ το πόδι του, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος για την Τετάρτη. Θα το δούμε στο δρόμο, έχουμε 72 ώρες μπροστά μας. Θα βρούμε λύσεις. Δεν θα έχουμε δικαιολογία”.

Για το ότι πάει πρωτοπόρος : “Εμείς όλες τις ομάδες, που αντιμετωπίζουμε, λέμε ότι είναι καλύτερες από μας. Και προετοιμαζόμαστε τόσο καλά, για να τις αντιμετωπίσουμε. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Όποτε το κάναμε, φάγαμε κατραπακιές. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ εκτός. τα φάγαμε όλα εδώ και χάσαμε 5 βαθμούς εδώ. Εγώ να δείτε πόσο τα γνωρίζω! Και πόσο στοιχίζουν στην ομάδα, πόσο πρέπει να δουλέψουμε, και να το διορθώσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από μας αυτή τη στιγμή, παίζει στην έδρα του, στον κόσμο του. Θα πάμε να παίξουμε κι ότι πει η Παναγιά, όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια. Θα δούμε η Παναγιά τι θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Για το τι σημαίνει αν φύγει πρώτος και από τον Πειραιά : “Εγώ τα έχω αφήσει όλα στην Παναγιά και ξέρω ότι στο τέλος θα μου τα δώσει. Ξέρω ότι θα δώσει πολλά περισσότερα απ΄ ότι αξίζουμε. Μας τα δίνει, άσχετα αν ο κόσμος ζητάει παραπάνω. Έτσι θέλει η Παναγιά, δεν μπορούμε να τα βάλουμε μ΄ Αυτήν. Θα πουν πάλι μερικοί… Τι να κάνω; Εμείς έχουμε να κοιμηθούμε κανά πεντάμηνο και δεν ξέρω αν θα κοιμηθούμε μέχρι τον Μάιο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας και από τη νίκη, αλλά έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σ΄αυτά τα παιδιά, μετά την Παναγιά”.